perjantai 28. marraskuuta 2014

Tahdon

Tasa-arvoisuus ja ihmisoikeudet.
Jokaisella ihmisellä on oikeus rakastaa ja tulla rakastetuksi. Jokaisella on myös oikeus todistaa ja vahvistaa rakkautensa toiseen ihmiseen ihan julkisesti.

En ole jaksanut väitellä asiasta kenenkään kanssa, en lukea tai seurata keskusteluja, en vertailla vastaan tai puolesta argumentteja. Ohimennen silmiin osui Facebookissa myös niitä homoavioliittojen vastustajia ja heidän kommenttejaan.

Mun mielestä kun asiassa ei ole juurikaan keskusteltavaa.

Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus

1. artikla
Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.

3. artikla
Kullakin yksilöllä on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen.

7. artikla
Kaikki ovat tasavertaisia lain edessä ja oikeutetut erotuksetta yhtäläiseen lain suojaan. Kaikilla on oikeus tasavertaiseen suojaan tätä julistusta loukkaavaa syrjintää vastaan sekä kaikkea sellaiseen syrjintään tähtäävää yllytystä vastaan.

12. artikla
Älköön mielivaltaisesti puututtako kenenkään yksityiselämään, perheeseen, kotiin tai kirjeenvaihtoon älköönkä loukattako kenenkään kunniaa ja mainetta. Jokaisella on oikeus lain suojaan sellaista puuttumista tai loukkausta vastaan.

16. artikla
(1) Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen.
(2) Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta.
(3) Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.

Lähde

You get my point.

http://image.citycdn.fi/01/42/14/70/365bd4802476b292bcb9358cdf13f476.jpeg
Lähde


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti