maanantai 30. syyskuuta 2013

100. postauksen verran elämää Hollannissa

Perjantaina oli viimeinen työpäivä, joka venyi tietysti ylitöiden puolelle hääjuhlan järjestelyiden takia. Mutta ei haitannut yhtään, koko päivän oli jännä fiilis kun tiesi ettei tätäkään tarvitse enää ensi viikolla tehdä. Illalla juhlin heittämällä työkengät roskiin ja juomalla Justinin kanssa pullon shamppanjaa! Tuntui hyvin ansaitulta :) Sain parit mukavat muistamiset hotellilta ja lähdöstä jäi hyvä fiilis, kun kaikki toivottivat kovasti onnea uuteen työpaikkaan (pakollisten halausten ja poskisuukkojen kera toki :D).

Työkavereiden mielestä oli hyvä vitsi antaa lahjaksi Blond Amsterdamin käsisaippuaa ja -voidetta, kun blondi kerran lähtee Amsterdamiin töihin.. onneksi tykkään merkin tuotteista :)
http://www.anoukliebers.com/wp-content/uploads/2012/09/Blond-amsterdam-logo.jpg
Source
 Pomopuolelta taas sain työtodistuksen, oman osuuteni tippirahoista, nätin kukka-asetelman (jonka saa kuulemma muutettua kynttilälyhdyksi kun kukat kuolee) ja kylpyankka-munakellon. Ankka on muistutus hotellista, jossa noita ankkoja on käytetty milloin mihinkin. Markkinointikikka lähinnä, ihmiset saa ottaa niitä mukaan ja kuvata erilaisissa paikoissa ja lähettämällä kuvan takaisin, ne julkaistaan ja kuvan ottanut ihminen kait saa jotain?

http://www.badeenten.de/images/content/hallofducks_travelduck.jpg
Source
Mutta kaikinpuolin jäi hyvä fiilis, nyt pitää vielä huoltaa (viimeisen kerran!) työvaatteet ja palauttaa ne tämän viikon aikana. Vielä ei tunnu siltä, että apua, perjantaina alkaa kokonaan uudet kuviot.. mutta eiköhän se kamala jännitys ja mahan myllerrys viimeistään torstaina illalla ala. Tämän viikon hoidettavien asioiden listalla ensisijalla on sen kuukauden junalipun ostaminen, joka hieman kirpaisee. 382 euroa + 60 euroa Fyra-lisää. Noh, matkakuluja saa sitten takaisin lokakuun lopussa kun ensimmäinen palkka tulee. Mutta silti, on se kerralla aina paljon yhdestä lipusta.. Lisäksi katselin jo juna-aikatauluja, tulen varmaan aika paljon kulkemaan junalla, joka lähtee 6:30. Ainakin näin alkuun, kun haluan todellakin pientä pelivaraa junien myöhästelyn varalta.

http://farm9.staticflickr.com/8529/8608202753_3ae2ab7e4b_z.jpg
Source
Vaikka tämän väliviikon aikana onkin tarkoitus hoitaa erilaisia asioita ja valmistautua tulevaan uuteen arkeen, niin silti rentouttavaa lomailuakin on tiedossa. Justin meni tänään töihin, mutta on sitten loppuviikon vapaalla. Joten kolme päivää lomaillaan yhdessä ja huomenna on suuntana Rotterdam. Tykätään molemmat kaupungista hirveästi ja saadaan helposti kulumaan koko päivä vaan keskustassa pyörimällä. Tarkoitus olis ainakin metsästää sitä uutta talvitakkia, kun edellisen postauksen eliittiongelmaa pohtiessani päätin palauttaa sen takin. Miksipä sitä pitämään, jos ei vaan näytä hyvältä. Tyhmää maksaa 85 euroa takista, joka jäisi todennäköisesti käyttämättä tai ainakin vähäiselle käytölle. Joten takin palautin jo lähettifirman kautta, mutta edelleen odottelen rahojen palautumista tilille.

Koska tuleva arki on todennäköisesti aika kiireistä ja kaikkea ei ehdi viikonloppuisinkaan hoitamaan, niin laitoin taas vähän kotia ja pihaa viikonloppuna. Sisältä keräsin kesäisimmät jutut pois ja nyt on syksyisempi sisustus. Käytännössä tarkoittaa siis vain kynttilöiden määrän radikaalia lisääntymistä :) Ja tietysti pakollinen kurpitsa-asetelma!

http://www.beautylab.nl/wp-content/uploads/2012/10/herfst-decoratie-in-huis_14.png
Source

 Pihalla taas heiluin puutarhasaksien (leikkurin?) kanssa ja reilulla kädellä vedin kaikki kuolleet penkeistä pois. Tomaatti ja yksi vadelma tuottaa edelleen satoa, joten ne saa odottaa vielä hetken. Kurkkupuun (?), kaksi vadelmaa, raparperin, mintut ja yrtit (ruohosipulia lukuunottamatta) pistin jo matalaksi. Yritin etsiä ohjeita siitä, mitä mansikalle pitää tehdä syksyllä, mutta en oikeastaan löytänyt mitään käyttökelpoista. Tai sitten en vaan ymmärtänyt niitä. Jos oikein ymmärsin, niin sen voi vaan jättää noin tai sitten suojata jollain harsolla. Jos joku puutarhaekspertti lukee, niin saa antaa vinkkiä. Mansikka siis tällä hetkellä valtaa puolet meidän kasvimaasta ja on hyvin vihreä ja lehtevä. Marjaa ei tänä vuonna tullut nimeksikään, mutta käsittääkseni se on normaalia ensimmäiselle vuodelle. Harkinnassa tosin on mansikkataimien vähentämistä puolella, jotta tilaa saataisiin jollekin vielä hyödyllisemmälle kasville ensi vuonna, esim. parsakaali, kesäkurpitsa tai vihreät pavut.

Kotoilun nimissä olen myös ahkeroinut taas neulomisen kanssa. Työn alla on tällä hetkellä ensimmäiset lapaset ikinä (niitä ala-asteen aikaisia ei lasketa, koska äiti neuloi puolet), mutta kyllä huomaa että on ensimmäiset.. voi jee, tätä opettelun ja työssä näkyvien virheiden määrää. Osasta kauneusvirheistä syytän kyllä myös lankaa, harvemmin on langassa noin paljon solmuja ja värivirheitä! Liekö syy, miksi oli päätynyt alennuskoriin... Näitä katsellessa tulee mieleen, että olisko kuitenkin vaan pitänyt pitäytyä niissä sukissa ja kaulahuiveissa. Tosin teknisesti sukat on paljon vaikeammat, joten kai ne lapasetkin on opeteltavissa. Ei ne ensimmäiset sukkaparitkaan niin nättejä olleet.. toisin kuin nyt (omakehu haisee!). Oppimista tosin helpottaisi huomattavasti, jos opettaja (äiti tai mummo) olisi vieressä, eikä niin että yritän tulkata näitä ohjeita ja katsoa jotain ohjevideoita netistä, kun en tiedä miten joku tehdään.. Ensimmäinen lapanen on jo valmis ja nyt sähellän tuon toisen kanssa. Onneksi Justin vaatimalla vaati lapasia, joten saa luvan olla myös tyytyväinen lopputulokseen.. toisista tulee sitten nätimmät, lupaan.

http://pastorbaumann.files.wordpress.com/2013/05/cat_with_string.jpg?w=588
Source
Tämä on muuten tämän blogin 100.postaus, joten on tässä jo hetken aikaa kirjoiteltu. Eikä Hollantiin muuton ensimmäinen vuosipäiväkään ole enää kauhean kaukana. Jännää.. pitäisköhän järjestää pippalot sen kunniaksi.

Joka tapauksessa, mukavaa maanantaita kaikille! Tänään ohjelmassa ratsastusta 2 viikon tauon jälkeen (mitäköhän siitäkin tulee....) ja treffailua Virpin kanssa. Enemmän ratsastusjuttuja luvassa toivottavasti lähiaikoina omassa postauksessaan, sillä tiedossa on (ehkä ja toivottavasti) jotain, mistä olen haaveillut jo kauan :)

1 kommentti:

  1. Kiva, saa lisata toisen suomettaren blogin lukulistaan :)

    Tasta innostuneena lahden etsimaan nyt toden teolla ratsastus- (tai muu harrastus-) seuraa! Olisihan sita kiva lorpotella valilla suomeksikin..

    VastaaPoista