maanantai 14. huhtikuuta 2014

Meidän töissä...

Meillä töissä:
* on joustavat työajat
* kuunnellaan musiikkia ja lauletaan ääneen jos huvittaa
* heitellään ja potkitaan stressipalloja
* kiroillaan tarpeen vaatiessa, mutta nauretaan paljon enemmän
* kiusataan ja kiusoitellaan, mutta autetaan toisia AINA
* tehdään töitä paljon ja ahkerasti
* lounastauoilla urheillaan, käydään kaupassa, tilataan ruokaa tai syödään tylsästi omia eväitä (minä)
* perjantaisin juodaan päivän päätteeksi olutta
* suunnitellaan biljardipöydän/pöytäjaliksen/leipägrillin/uunin hankintaa jotta meidän avokonttorihuone olisi entistä viihtyisämpi
* syödään paljon ja puhutaan ruoasta vielä enemmän
* ei aina vastata puhelimeen
* puhutaan paljon lapsista, kulttuurieroista belgialaisten ja hollantilaisten välillä sekä kiusoitellaan italialaista pomoa italialaisesta ruoasta/jalkapallosta/perheestä

Meillä töissä on kivaa! Ja tottakai kiire ja työtehtävät/deadlinet painaa päälle. Mutta ihan näin kuluneen kahden viikon perusteella..

Miksi kukaan ei kertonut että miesvaltaisilla aloilla työskentely on kivempaa ja ero huomattava? Tai sitä että miehet on työkavereina reilumpia kuin naiset?

Vietän selkeästi kuherruskuukautta uuden työpaikkani kanssa.
(No worry folks, kyllä se tästä taas tasaantuu.)

http://www.aboutmcdonalds.com/content/dam/AboutMcDonalds/Logo/im_loving_it/images/ilifab_rm_b_l_p.gif
Source

6 kommenttia:

 1. Ihanaa! Nauti kunnolla, ja toivotaan että kestää pitkään.

  Kyllä sillä on paljon eroa onko työyhteisössä miehiä. Nyt kun olen urologian tiimissä ja meillä on monta mieshoitajaa on työnteko paljon kivempaa kun akkalauman kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinpä, täytyy toivoa että töissä on edelleen kivaa sittenkin kun hommat on enemmän rutiinia :) On mulla aiemminkin ollut työkavereina miehiä, mutta nyt kun ne on enemmistössä, niin huomaan eron ihan selkeästi.. vaikka miehetkin juoruilee, niin semmoinen pahansuopainen nillitys on selkeästi enemmän naisten juttu ja se syö aina energiaa työporukasta, kun joku (tai kaikki) valittaa vaan toisistaan. Joten positiivinen muutos tämäkin :)

   Poista
 2. Kiva että viihdyt uudessa työssä! Mulle tuli mieleen, että minkälainen pukukoodi hollantilaisissa työpaikoissa on? Olen muuttamassa sinnepäin jo ensi viikolla (iiks) ja työnhaku on tietysti jo kovassa käynnissä. Lähinnä siis pähkäilen, että onko ihan OK mennä farkuissa töihin :D Suomessa olen ollut logistiikka/asiakaspalvelutöissä toimistossa ja täällä ainakin pukukoodi on todella casual, meidän toimitusjohtajakin käyttää aina pelkkiä farkkuja ja hupparissa on ihan OK tulla töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Hollantiin! :) Päätin laittaa vastauksen postauksen muodossa, joten kurkkaa blogin puolelle!

   Poista
 3. Vaikka haluaisin olla eri mielta naislaumassa työskentelysta niin kokemus on opettanut sen olevan usein kilpailua ja selkaanpuukotusta ihan eri tasolla kuin miesten kanssa. Miesten kanssa on vaan helpompaa, ei siita mihinkaan paase. Nauti kuherruskuukaudesta !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja totta tosiaan, haluaisin minäkin olla eri mieltä naislaumassa työskentelystä.. mutta toistaiseksi on kokemukset osoittaneet juuri tämän. Ehkä paras työyhteisö on sellainen, jossa on sopivasti molempia sukupuolia ja riittävästi erilaisia luonteenpiirteitä?

   Poista