torstai 21. helmikuuta 2013

Groep FF71 ja hammassärky

Hollannin kurssi alkoi maanantaina enkä osaa vielä täsmälleen määritellä, että minkälaiset fiilikset mulla on kurssia kohtaan.

Ryhmä on pieni, joka yllätti ihan täysin, koska silloin kun kävin haastatteluissa, se nainen varoitteli että "kurssi on jo ihan täynnä, joudut todennäköisesti jonotuslistalle". Maanantaina meitä oli siellä 11 ja eilen 9. Ilmeisesti kurssi hakee vielä vähän muotoaan, koska kaikki samat ihmiset eivät olleet paikalla ja muutama uusi naama näkyi eilen. Mutta kaikenkaikkiaan, tuo on mun mielestä todella pieni määrä kurssilaisia! Ehkä olen tottunut opiskelemaan aina 30-40 hengen ryhmissä ja siksi tuo yllätti, mutta ehkä pienempi ryhmä takaa paremman oppimisen.

http://us.123rf.com/400wm/400/400/prawny/prawny0907/prawny090700043/5178650-whimsical-drawing-of-a-group-of-happy-and-diverse-children-forming-a-support-tower.jpg
Kuva
 Vaikka kaikki on käyneet tasotesteissä, niin silti ryhmäläisten taso on sekava. Kurssilla on yksi portugalilainen tyttö, joka ei puhu sanaakaan hollantia ja sitten muutama irakilainen mies, jotka puhuvat omasta mielestään sujuvasti. Ongelma heidän kohdallaan vaan on se, että puheesta on vaikea saada selvää kun juttua tulee enemmän kuin laki sallii ja sanat/kielioppi on vähän sinne sun tänne. Me muut kurssilaiset ollaan siltä väliltä, oma kielitaitoni on parempi kuin muutaman muun ja todennäköisesti kun kurssi jaetaan kahteen pienempään ryhmään, olen siinä edistyneempien ryhmässä.

Kurssi periaatteessa alkaa ihan nollasta, mutta tunnen suurta sympatiaa sitä portugalilaista tyttöä kohti (muistan millaista oli olla kansalaisopiston kurssilla vuonna 2008 eikä ymmärtää sanaakaan), sillä kaikki kommunikointi käydään kuitenkin hollanniksi. Suurimman osan ajasta hän ei varmaan ymmärrä yhtään mitään mitä tapahtuu tai mistä puhutaan.
Kuten totesin aikasemmin, kurssilaiset jaetaan oman halunsa ja kykynsä mukaan kahteen pienempään ryhmään. Ensimmäinen ryhmä käy läpi kirjasarjan ensimmäistä osaa, jonka taso on 0-A1. Toinen ryhmä käy läpi kirjasarjan toista osaa, joka on A1-A2.

Opettajan mukaan yhden kirjan läpikäymiseen menee periaatteessa noin puoli vuotta. Eli jos nyt aloittaa tasolta 0 ja opiskelee ahkerasti, niin aikaa kuluu noin 1,5 vuotta ennen kuin voi suorittaa Staatsexamen I. Olin jokseenkin masentunut tästä tiedosta, ajattelin että saan tuon kokeen suoritettua vielä tämän vuoden aikana. Sitten kuitenkin sisuunnuin ja päätin, että panostan opiskelemiseen niin paljon että se on mahdollista. Varsinaisesta kokeesta kurssilla ei ole puhuttu vielä mitään, mutta kaikki aikanaan.

Kurssilla ollaan toistaiseksi käyty läpi paljon käytännön asioita ja ensimmäisen kirjan ensimmäistä kappaletta. Jatkan ensimmäisen kirjan opiskelemista itsenäisesti ja toivottavasti kurssilla päästään pian aloittamaan kakkoskirjasta. Toivon mukaan saan sen tänään postissa.

Code Plus Takenboek  / Deel 2 A1-A2
Kuva
Kurssin suorittamiseen liittyy paljon verkko-opiskelua eli tehtävien tekemistä netissä. Sitä varten pitää ostaa lisenssi kirjan verkkoympäristöön. Eli kurssi- ja kirjamaksujen lisäksi tulee vielä lisenssimaksutkin, jotka menee per kirja. Ensimmäinen kirja maksoi 20 € ja lisenssi kirjaan maksaa 18 €. Sama homma toisen kirjan kohdalla, mutta jos on fiksu ja ostaa lisenssin kirjoihin 1-2 samalla kertaa, niin lisenssi maksaa vain 30 €. Ei niin hauskaa on, että kun siirtyy korkeammalle tasolle, niin kirjat ja lisenssi rupeaa maksamaan paljon enemmän. Mikäköhän järki siinäkin on?

Kurssin opettaja on vajaa 60-vuotias mies, joka ei vaikuta mitenkään erityisen hauskalta, avoimelta tai mukavalta. Mutta koska kahden tapaamisen perusteella on turha antaa lopullista arviota, niin jätän sen myöhemmäksi.

http://www.hammaslaakarikeskus.com/images/nukutus.jpg
Kuva
Vakuutusyhtiöstä tuli hyviä uutisia, suostuvat siihen että viisaudenhampaat poistetaan nukutuksessa. Tiistaina kävin verikokeissa ja tulos oli kuulemma "hyvä", todennäköisesti saan tarkemman selostuksen tuloksista huomenna kun menen taas tapaamaan omalääkäriä.

Ei niin hyviä uutisia on taas se, että tiistaina alkanut epämääräinen särky sen vinoon kasvavan viisaudenhampaan tienoilla, johti siihen etten saanut enää ti-ke yönä nukuttua ja eilen pikaisen hammaslääkärikäynnin jälkeen olen nyt antibiootti- ja särkylääkekuurilla. Jokin on siis tulehtunut ja odotan entistä innokkaammin aikaa sairaalaan, jotta pääsen eroon näistä harmin aiheuttajista.

http://insurancerateplans.com/wp-content/uploads/2012/12/wisdom-teeth-pain.jpg
Kuva
 Ei myöskään minkäänlaisia uutisia työrintamalla. Asia, joka ajaa mut täysin hulluksi joten yritän välttää sen turhempaa pohtimista. Kunhan vaan laitan hakemuksia menemään kun löytyy sopiva paikka, mutta valitettavasti niitä sopivia paikkojakaan ei niin kamalasti ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti