keskiviikko 13. helmikuuta 2013

NT2 en cursus Staatsexamen I

Koulu alkaa ensi maanantaina!
Helpointa puhua koulusta, vaikka kyseessä onkin kurssi. Kielikurssi on NT2-kurssi eli Nederlands als tweede taal. Oma ryhmäni on FF71 ja kurssi Staatsexamen 1.

Cursus naar staatsexamen
NT2 Programma I (STEX I)

Tijdens deze algemene cursus leert u de
Nederlandse taal tot het niveau dat u
nodig heeft om aan staatsexamen-programma 1 deel te nemen. Ook
bereiden we u voor op dit examen. De
examenonderdelen bestaan uit: spreken
- luisteren - schrijven - lezen. Wanneer u
het examen behaalt, heeft u een
diploma waarmee u een mbo-opleiding
kunt volgen en kunt functioneren op
mbo-werk- en denk niveau op de
arbeidsmarkt. Na het behalen van het
Staatsexamen heeft u voldaan aan uw
inburgeringsplicht en kunt u
naturalisatie aanvragen.

Eli kurssi siis valmistaa tuohon valtakunnalliseen kielikokeeseen. Tasoja on kaksi, tämä 1 on helpompi ja 2 taas vastaa jo yliopistotasoa. Silloin kun kävin intakegesprek-haastattelussa ja kielitasotesteissä, testaaja sanoi että voisin periaatteessa mennä myös 2. tason kurssille, mutta on helpompaa aloittaa ykkösestä ja siirtyä kakkoseen, jos siltä näyttää. 2. tason kurssi on myös kalliimpi, joten toistaiseksi taidan pysyä tässä.

Kurssilla harjoitetaan kaikkia osa-alueita: puhumista, kuuntelemista, kirjoittamista ja lukemista. Kurssi, jolle olen menossa, on suunnattu korkeakoulutasoisille opiskelijoille, sisältää paljon kielioppia ja edellyttää paljon itsenäistä opiskelua. Oletan siis, että kurssilla mennään ripeästi eteenpäin. 

Tilasin ensimmäisen kurssikirjan, joka on Code Plus Takenboek Deel 1. Kirjasarjassa on kaikkiaan neljä osaa ja tuo ensimmäinen alkaa ihan nollasta. Selailun perusteella tuon kirjan läpikäyminen tulee olemaan tosi helppoa, mutta toisaalta on hyvä että kaikki jutut käydään alusta lähtien. Tuleepahan perusteellinen kertaus :)

- Deel 1: 0 tot A1
- Deel 2: van A1 tot A2 (niveau Inburgeringsexamen)
- Deel 3: vanA2 tot B1 (niveau Staatsexamen NT2 Programma 1)
- Deel 4: van B1 tot B2 (niveau Staatsexamen NT2 Programma 2)

Tuon perusteella meidän pitäisi kurssilla päästä ainakin 3.osaan asti.  Kurssikirja maksoi 20 euroa bol.com sivustolta tilattuna, joten ihan ok. Tosin kertyyhän siinä kirjoille hintaa jos kaikki 4 osaa pitää ostaa, mutta silti kohtuullinen.

Code Plus Takenboek / Deel 1 0-A1
Kuva
 Kurssin hinta on 298 euroa ja osallistumismaksu 32,50 euroa. Ei ihan halpaa lystiä, mutta kuitenkin maksettavissa. Kurssien hinnat muuttuivat tammikuun 2013 alussa lakimuutoksen myötä, joten olen tyytyväinen ajoitukseeni. Aikaisemmin samoista kursseista on saattanut joutua maksamaan useita tuhansia. Ja edelleen EU:n ulkopuolelta tuleville maahanmuuttajille kielikurssien maksut ovat paljon korkeampia. Tosin olin jossain vaiheessa lukevinani, että sitten kun se virallinen kielikoe on ajankohtainen, niin siitä itse kokeesta pitää myös maksaa. Samaan tapaan kuin ylioppilaskokeista. Mutta se on sitten sen ajan murhe :)

Kurssi tulee olemaan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18.30-21.15 Bergen op Zoomissa. Ei valitettavasti omassa kaupungissa tai edes viereisessä, mutta reilun puolen tunnin ajomatkan päässä kuitenkin.

Odotan innolla maanataita! Vihdoinkin jotain oikeaa tekemistä, joka haastaa aivosoluja tämän ainaisen siivoamisen sijaan :D

5 kommenttia:

 1. Jee, tsemppia kurssille, itseani viime vuonna kielen opiskelun iltakurssi unetti vaikka asia olikin mielenkiintoinen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei muakaan kamalasti houkuttele tuo myöhäinen ajankohta, mutta en saanut vaihtoehtoja joista valita :/ Täytyy toivoa että kurssilla on niin mielenkiintoista ja kiihkeä tunnelma, että pysyy väkisinkin hereillä :)

   Poista
 2. Jipii, kovasti tsemppiä ja opiskeluintoa kurssille! :)

  Bongasin sun blogin vajaa kuukausi sitten ja oon tiiviisti sen jälkeen tullut tsekkailemaan tänne, jospa olisi uusia postauksia. :) Tykkään kovasti sun tavasta kirjoittaa ja blogisi aihe muutenkin "liippaa" aika läheltä omia suunnitelmia, kun olen muuttamassa ensi kesän lopulla poikaystäväni kotimaahan Belgiaan.

  Tuli muuten tuosta hollannin kielen opiskelusta mieleen, että opiskelitko sä missään vaiheessa hollantia Suomessa? Kävitkö esim. jollakin kurssilla tai opiskelitko itsenäisesti? Olisi kiva kuulla muutenkin vähän vinkkejä tuon kielen opiskeluun liittyen. Itse olen nyt pakertanut pari kuukautta omin päin hollannin kieltä ja välillä meinaa usko loppua, kun ei ole opettajaa tms. tukemassa opiskelua. Enkä ole onnistunut bongaamaan kuin yhden hollannin kielen kurssin (Helsingistä) ja sekin oli jo alkanut tammikuun alussa.. Pöh. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tsemppiä oman muuttosi valmisteluihin :) Blogin pitäminen auttaa.. jos ei muuta, niin on kiva purkaa omia fiiliksiä johonkin! Mihinpäin Belgiaa olet muuttamassa? Me asutaan tosi lähellä rajaa, Antwerpen on suurinpiirtein saman matkan päässä kuin Rotterdam.

   Suomessa ollessani opiskelin hollantia itsenäisesti ja yhden syksyn ajan tapasin säännöllisesti semmosta hollantilaista poikaa, joka oli vaihto-opiskelijana Suomessa. Hän opetti mulle vähän hollantia ja mä tuin hänen suomen oppimistaan, mutta en sano että siitä olisi ollut erityistä hyötyä mun kielen oppimiselle. Ehkä jos olisin siinä vaiheessa osannut enemmän kieltä, niin siitä olisi ollut hyötyä kun olisi voinut ylläpitää kielitaitoaan mutta siihen aikaan haparoin niin pahasti että hyöty oli aika olematonta. Mutta jos opiskelet jossain oppilaitoksessa, niin se vaihtoehto on aina olemassa. Suomeen kun tulee vaihto-opiskelijoita myös Hollannista.

   Silloin kun etsin kursseja, niin en myöskään niitä Suomesta löytänyt. Hollanti on niin marginaali kieli, ettei sen oppimiselle taida olla paljon kysyntää :) Jos sulla on joku oppikirja materiaaleineen (tekstikirja, tehtäväkirja, ehkä cd ja sanasto) niin sillä pääsee jo pitkälle, jos vaan jaksaa itse opiskella. Tsempppiä!

   Poista
  2. Oon muuttamassa Itä-Flanderin (Oost Vlaanderen?) alueelle, tai ollaan, poikaystäväni asuu tällä hetkellä kanssani täällä Suomessa. :) Ei olla vielä päätetty mihin kaupunkiin tms. muutetaan, mutta lähelle poikaystäväni kotikaupunkia ainakin (sieltä matkaa vajaa 40km Antwerpeniin). Paikka varmistuu sitten kun ollaan vähän lähempänä kesää ja aletaan etsiä kämppää toden teolla.

   Mulla on itse asiassa blogi jo tekeillä, mutta en ole sinne vielä mitään kirjoittanut. :D Kenties sitten, kun muutto alkaa olla käsillä..

   Mä opiskelen hollantia tosiaan kirjan ja cd:n avulla, jotka on tarkoitettu itsenäiseen opiskeluun. :) Oon huomannut myös, ettei kursseja ole juurikaan tarjolla, joten pakko mennä näillä "eväillä" (ja poikaystävän tuella) kesään saakka ja etsiä sitten kurssi vasta Belgian puolella.

   Kiitos paljon tsempeistä, niitä tarvitaan aina! :) Mä pysyn linjoilla ja seuraan kuinka sun hollannin opiskelu edistyy. :D

   Poista