torstai 1. elokuuta 2013

Sattumien summa

Olen ollut nyt 6 päivää lomalla, mutta näin parin viime viikon valossa lomapäivät tuntuvat vaan yhdessä pötkössä olevilta vapaapäiviltä tai vielä paremmin muotoiltuna, päiviltä, jolloin ei ole työvuoroa kalenterissa.

http://www.lbckul.be/wordpress/wp-content/uploads/2012/07/vakantie.jpg
Source
Hollantilaiset on aika obsessoituneita lomastaan. Lomalle pitää aina tehdä suunnitelmia ja mieluiten aina varata matka jonnekin, jotta varmasti on lomalla. Joten töissä jouduin usempaankin kertaan vastaamaan kysymykseen siitä, mitä aion tehdä lomalla ja vastauksena "en mitään erikoista" ei ollut erityisen tyydyttävä. Onneksi pystyin väistämään suurimman pommituksen toteamalla, että syykuussa mennään 9 päiväksi Suomeen!

Mutta tämän loman suunniteltua antia piti olla:
* Justinin serkun häät
* Muutaman päivän reissu Luxembourgiin
* Yhden yön reissu Amsterdamiin, sis. hyvää ruokaa ja juomaa, jotain pientä ohjelmaa

http://members.home.nl/bertystam/fotos/bruiloft3.jpg
Source
Häitä juhlittiin viime viikon perjantaina ja vaikka juhlat olivat ihan mukavat, niin en ainakaan tämän perusteella ollut kovin vakuuttunut hollantilaisista häistä. Vihkiminen Rotterdamin kaupungintalolla oli erikoinen, puitteet kyseisessä paikassa ovat upeat mutta vihkitoimituksen suorittanut virkamies(?) oli hieman omalaatuinen. Vihkipari vaikutti kuitenkin tyytyväiseltä joten hyvä niin.

Vihkimisen jälkeen paikalla olleet vieraat oli kutsuttu sulhasen vanhempien luokse syömään ja olemaan (noin 3 tunniksi) ennen kuin viralliset juhlat alkoivat. Ruoka oli tyypillistä hollantilaista juhlissa tarjottavaa ruokaa. Patonkia maustevoin kanssa, täytettyjä wrap-paloja ja kuorrutettuja kananmunia. Lämpimänä ruokana kanaa pähkinäkastikkeessa (kipsate), ribs, kanankoipia ja jonkunlaista lihapataa. Normaalisti juhlissa on vielä bamia (nuudeliruoka) ja nasia (riisiruoka), mutta niitä ei tällä kertaa ollut valikoimissa. Mikä itseäni ihmetytti oli, ruoan syöminen muovilautasilta muovivälinein ja se, että läheskään kaikilla ei ollut mahdollisuutta istua alas syömään. Suhteellisen haastava yhdistelmä kyseisten ruokien kanssa.

Viralliset juhlat olivat juhlatilassa, joka ulkoapäin näytti suurelta varastokontilta. Kyseisen kontin sijainti oli myös keskellä peruslähiötä. Joten Suomen kauniisiin hääpaikkoihin tottuneella oli vähän nieleskelemistä.. Häissä ei ollut minkäänlaista ohjelmaa ja vaikka en suuremmin leikeistä ym. perusta, niin jonkunlainen runko illalle olisi kuitenkin hyvä ollut olemassa. Ilman yhteistä ohjelmaa, ei juurikaan ollut hääjuhlan tuntua.

Mielenkiintoista siis.

Luxembourg <3
 Luxembourgin reissu peruuntui sääennusteiden takia. Lauantaina olisi ollut kaunis ilma, mutta sunnuntaille luvattu kaatosade ei houkutellut pystyttämään telttaa. Joten päätettiin jäädä kotiin ja käytiin muutamalla pitemmällä pyörälenkillä.

http://farm1.static.flickr.com/46/167173506_b2564e6b60.jpg
Source
Tiistaina lähdettiin Amsterdamiin ja olin työpaikan kautta saanut edullisen henkilökuntayöpymisen Amsterdamin reunalla sijaitsevasta hotellista. Monen sattumien summan kautta, myöskään Amsterdamin reissu ei ollut kovin onnistunut. Vai mitä tuumaatte seuraavista faktoista:

- Bussipysäkin piti olla hotellilta 1 min kävelymatkan päässä, todellisuudessa käveltiin 10 min.
- Puolipilvisen sään sijaan nautittiinkin tihkusateen ja kaatosateen yhdistelmästä koko tiistai.
- Ravintolassa ruoka oli hyvää, mutta palvelu surkeaa. Jouduin pyytämään ruokalistaa 3 kertaa ennen kuin sain sen, tilaamani juoma saapui vasta kun tilasin sen uudelleen eri tarjoilijalta. Ruokien tulo pöytään kesti kauan (naapuripöydässä yli tunnin!) ja ruokalajeja tuotiin pöytiin yksi kerrallaan, sen sijaan että kaikki olisi saapunut yhtäaikaa. Syötiin yhteensä 10 tapasta ja 4 juomaa (2 per nenä) ja koko prosessiin meni aikaa 2h 15min.
- Hotellissa ensimmäinen huone oli likainen, joten asian selvittelyn jälkeen saatiin upgrade superior-huoneeseen, joka "paremmuudestaan" huolimatta oli täysin standardi. Hotellihuoneessa ei myöskään toiminut television kaukosäädin, suihkun vedenpaine oli mielettömän alhaista sorttia (hiustenpesu hankalaa!) ja vessan seinästä löytyi epämääräisiä roiskeita. Ihmettelen myös aina hotellien aamupalahinnoittelua. Tässä kyseisessä hotellissa aamupala olisi ollut 15 euroa per nenä ja meidän tapauksessa aamupala olisi tullut kalliimmaksi kuin koko yöpyminen. Kaupungista aamupalan saa kuitenkin huomattavasti halvempaan hintaan.
- Hotellin piti olla 800m päässä metroasemalta, mutta todellisuudessa matka oli pidempi ja jouduttiin kysymään ohjeita ennen kuin edes tiedettiin mihin suuntaan lähteä. (Ja mukana oli kuitenkin kartta sekä ohjeet kadunnimineen.... jostain syystä ohjeistus ei ihan toiminutkaan niin kuin piti.)

Joten vaikka yksikään yksittäinen asia ei ole elämää suurempi, niin kokonaisuutena kuitenkin harmittaa. Hirveästi säätämistä, eikä mistään asiasta oikein voinut nauttia kunnolla. Mutta kokemusta rikkaampana ja ainakin tiedän ensi kerralla valita hotellin vähän tarkemmin.

They say the 3 most important things are: location, location and location.

Huomenna kuitenkin paluu arkeen töiden merkeissä. Käväisin myös työhaastattelussa uuteen paikkaan, joten jos lykästää, niin raportoin siitä tarkemmin myöhemmin.

Tänään on 1.8. ja me tehtiin eilen diili Justinin kanssa, että ollaan elokuu herkkulakossa. Ollaan oltu ihan hunningolla kesän ajan ja sen kyllä huomaa. Joten nyt on sipsit, karkit ja muut herkut vähäksi aikaa poissa kuvioista. Voidaan sitten nauttia Suomen tarjonnasta hyvin mielin ;)

http://2.bp.blogspot.com/-_AyCydYYyBc/TxrPr_ArcXI/AAAAAAAAA-w/E95qT-3y7uc/s640/tumblr_lxszeszj1l1r65d2zo1_500_large_large.jpg
Source

2 kommenttia:

 1. Tulin juuri Ranskan Keskiylängöltä, joka pursusi lomailevia hollantilaisia. Niitä on siellä ihan järjettömästi, varsinkin kesäisin. Vastaantulevista autoista hyvinkin kolmasosa saattaa olla hollantilaisia, ja supermarketin parkkipaikan autoista puolet. Muita turisteja ei oikein olekaan, ehkä pari hassua brittiä tai yksi belgi.

  Olisi hauska tietää, mikä juuri hollantilaisia vetää Keskiylängölle? Kai se tuo vaihtelua tasaiseen hollantilaismaisemaan? Ja toisaalta ei kuitenkaan liikaa, kuten "oikeilla" vuorilla, kuten vaikka Alpeilla? ;D Kovasti tuntuvat olevan aktiivisia lomailijoita, pyöräilevät, melovat, patikoivat jne. Ja kaikilla aivan uskomaton rusketus. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut saman kommentin pari kertaa aiemminkin.. kesällä hollantilaiset valloittavat Ranskan ja talvilomien aikaan puoli maata suuntaa Itävaltaan laskettelemaan :D Mene ja tiedä mikä se oikea syy on, miksi hollantilaiset rakastavat suunnata lomalle autolla ja johonkin lähelle. Villi veikkaus on, että laskevat omalla autolla matkustamisen mukavaksi ja halvaksi vaihtoehdoksi, varsinkin jos auton perässä roikkuu asuntovaunu tai teltta :)

   Ja hollantilaiset ovat kyllä melkkoisen sporttista ulkoilmakansaa! Ilmeisesti pakko tehdä jotain tasapainottaakseen rasvaisen ja friteeratun ruoan syöntiä! :)

   Poista