perjantai 23. elokuuta 2013

Suomeen, Suomeen, Suomeeeen!

... viikon päästä siis! Ensi viikon perjantaina alkaa kauan odotettu loma!

Ensin suhaillaan iltapäivällä Etten-Leurista junalla Schipholille, josta AY846 lentää Helsinkiin. Helsingissä odotellaan puolitoista tuntia, jonka jälkeen pikkupurkki numerolla AY2269 lennättää meidät Pirkkalaan. I-HA-NAA!

Tampere <3

http://opiskelijantampere.fi/sites/all/themes/custom/ot/images/body_bg.jpg
Source
Olen kovasti yrittänyt tehdä lomalle suunnitelmia, mutta samaan aikaan yrittänyt olla tekemättä liikaa suunnitelmia. Jotta säilyisi jonkunlainen vapaus spontaaneille suunnitelmille. Totuus on kuitenkin, että aika loppuu kuitenkin kesken.

Seuraavanlaisia suunnitelmia on jo tehty:

* Hierojalle! 

Vuosi sitten kun asuin Tampereella, kävin säännöllisesti joka viikko hieronnassa. Tampereella on vissiin parikin hierontakoulua (tai oli ainakin joskus) ja itse kävin Tampere-taloa vastapäätä Yliopistonkadulla. Kyseisessä oppikoulussa asiakaspalvelun laatu ei päätä huimaa (parikin kertaa ollut hieman kyseenalaista toimintaa varauksien järjestelyjen suhteen), mutta oppilaat osaavat kuitenkin asiansa ja hinta on halpa. Hollannista en ole samanlaista koulusysteemiä löytänyt (en tiedä missä täällä toimivat hierojat kouluttavat itsensä?!), joten myös hieronnassa käyminen on jäänyt. Hieronta kun on mielestäni normaalihinnoissaan aikas kallista, sitä voi verrata kampaajalla käyntiin tai kuntosalin kuukausimaksuun.. mutta kampaajalla käydään pääsääntöisesti 4-8 vkon välein ja kuntosalilla vaikka joka päivä!

* Mustaamakkaraa!

Ja noin sata muuta ruokaa, jota on pakko saada. Salmiakkia, ruisleipää, lättyjä, kaalilaatikkoa, nakkikastiketta.. grillimakkaraa ja munkkirinkilä! Ja ainakin pariin kertaan ravintolaan syömään.. vaikka Nordicin ruisreino ja The Grillissä joku pihvi. Etanatkin houkuttelisi, kun niitä ei täällä niin usein listalla näy. Me niin tullaan Suomeen ruokalomalle :)

http://grillaus.info/wp-content/uploads/2013/03/mustamakkara2.jpg
Source
* Särkänniemeen

Oma äitini ei ole millään muotoa innostunut huvipuistolaitteiden vemputuksista, joten mulle ja Justinille jää kunnia pistää liki 5-vuotiaan veljenpojan pää pyörälle. Eiköhän se onnistu :)

http://img.yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/pirkanmaa/article5616148.ece/ALTERNATES/w580/S%C3%A4rk%C3%A4nniemi+JH
Source
* Kummitytön synttärit

Hei, 7v. koululainen! Mihin tää maailma oikein menee, viimeksihän punapäinen tyttövauva jokelteli tyytyväisenä viltillä..

http://www.mll.fi/@Bin/15515505/tytt%C3%B6%20koulu.jpg
Source
* Vanhan työporukan girl power-miitinki

Paras työporukka koskaan ikinä.. ja vuosien saatossa tytöt on menneet naimisiin ja saaneet lapsia. Kaikilla on työpaikka vaihtunut, kun kyseistä puljua ei ole enää olemassakaan. Mutta hauskat muistot yhdistää ja on hauska verestää kuulumisia!

* Ystävät ja sukulaiset

Parhaan ystävän kanssa kaksi tapaamista sovittu etukäteen. Pikkuveljen kanssa ehkä syömään tai jotain muuta mukavaa, keilaamassakin ollaan käyty aiemmin muutamaan kertaan. Mökille, kylään, kahville.. kaikkia olis ihana nähdä! Tässä toisaalta toivois, että ihmiset ottais itse yhteyttä ja kertoisivat että mitä, missä, milloin kyläily sopii :) 

* Yyteriin?

Justin halajaa rannalle, mutta mulla on jonkunlaiset epäilykset Suomen sään suhteen. Voi olla että siellä on jo aika syksyinen meininki? Ainakin muutamista Facebook päivityksistä ja kuvista päätellen. Pitää varmaan kuitenkin varmuuden vuoksi pakata uikkari mukaan.

* Ostoksille!

Halajan rohmuamaan Citymarketin hyllyt tyhjiksi.. Hollantiin mukaan kun on ainakin saatava: villalankaa uusia sukkia varten, Lumenen meikkipuuteria ja pari kajalkynää, 1-2 uutta muumimukia (lisää vaaleanpunaisia!), biojätesäkkejä (ne Pirkan on vaan niin paljon parempia), tiskirättirullia ja magnesiumia.

Anoppi hajotti joku aika sitten pinon keskikokoisia kulhoja meidän kaapista, joten ajattelin myös katsoa josko Suomesta löytyisi jotain kivaa. Samaan syssyyn vois tietysti katsoa jos löytyisi korvike myös sille Teeman lautaselle, jonka Justinin veli hajotti. (Onkohan näillä jotain meidän astioita vastaan?)

http://www.shopping4net.fi/Common/PCCs/Products/Grpx/I4Net/Img-IKS48-1-PF_1.jpg
Source
Ja Ideaparkiin on ainakin pakko päästä, samoin kuin Koskikeskukseen. Jotain kivaa vaatetta, uusi talvitakkikin olisi kiva. Ja Ginatricotia ei täällä ole, joten pari lumppua sieltäkin :) Uudet farkut, jotka äiti saa samantien lyhentää sopiviksi! Uusi laukkukin on tarpeen, harkitsen edelleen raaskinko ostaa Marimekon Mini-Matkurin. Tai sitten sen normaalin Matkurin.. pitää tarkistaa se koko kaupassa. Mutta se olisi niin kätevä yleislaukku tuleville työmatkoille. Kaiken saisi sullottua mukaan, eikä varmasti hajoa! Ja sen saisi myös nahkaisena, joka olisi vielä parempi.. mutta hinta käy vähän liian tyyriiksi. Harkinnassa kyseinen kassi kuitenkin on.

https://www.marimekko.fi/sites/default/files/styles/width_grid-24/public/products/emmi_42087_12.jpg
Source
Muutama suomenkielinen kirjakin olisi hyvää vaihtelua. Vaikka luenkin sujuvasti englanniksi, niin silti omalla kielellä lukeminen on vielä rentouttavampaa. En muuten vieläkään ole yrittänyt lukea kirjaa hollanniksi. Pitäisiköhän ottaa työn alle..

http://hahmo.fi/www2/wp-content/uploads/2011/09/ideapark_julkisivu.jpg
Source

Melkein unohdin...

* Saunaan!!!

10 kommenttia:

  1. Kiva kun löysin blogisi, mun perhe muutti just hollantiin. Tämä maa on tosi lähellä sydäntä ja kiva kuulla sun kokemuksia hollannissa asumisesta:)

    Visit My Blog One Less Lonely Dancer

    VastaaPoista
  2. Hauskaa lomaa! Moni noista kuulostaa samalta, mitä itsekin tekisin, paitsi sillä erotuksella, että mulla tulee välillä liikaakin ehdotuksia kavereilta, ja kun olen niin huono sanomaan ei, juoksen sitten pää kolmantena jalkana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää vähän siltä että meidänkin lomasta muodostuu aikataulullinen kaaos, nyt on nimittäin joka päivälle jotain ohjelmaa.. toivottavasti ehtii kuitenkin vähän rentoutua. Ja pääasiahan lomassa on se, että ei ainakaan tarvitse mennä töihin :D

      Poista
  3. Tutut kuviot - Suomesta tullessa laukut ovat HUOMATTAVASTI painavampia kuin Suomeen mentaessa. Perhe tarjoaa karkkia, ruisleipaa ja vie myos shoppailemaan, seka samankokoiselta aidilta ylimaaraisia vaatteita lahtee myos mukaan takaisinpain.

    Nauttikaa lomasta Suomessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinhän siinä aina käy.. ja jos ei muuten tuliaisia olisi, niin omaa maallista omaisuutta on edelleen siellä äidin komeroissa :D Niitä saa sitten pikkuhiljaa yrittää kuskata pois..

      Poista
  4. Heippa! Ensinnäkin täytyy kehua ihanasta blogista ja toivottaa hauskaa lomaa! :) Mutta muutama kysymys olisi.. Itselläni on Hollannissa "nettiystävä" ollut jo 4 vuotta ja nyt on vähän alkanut tulemaan jutuksi että jos tavattaisiin. Elikkä semmosta kyselisin että mistä yleensä olet liput ostanut? Tuntuu löytyvän todella kalliita hintoja tai sitten itsellä väärä mielikuva Suomi-Hollanti välisen liikenteen hinnoista.. Ja huonosti tuntuu myös löytyvän suoria lentoja, eli onko melkein aina välilasku? Kiitos jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Löydän ja ostan yleensä aina lentoliput vertaa.fi:n sivuston kautta. Sitä kautta löytyy yleensä halvin mahdollinen vaihtoehto. Tarkka päivämäärä vaan pitää olla valittuna sillä hinnat vaihtelee paljon päivän mukaan. Myöskään kaikki lentoyhtiöt ei välttämättä lennä kaikkina päivinä. Välillä Helsinki-Amsterdam on lentoliikennettä kuitenkin joka päivä, joko KLM:n tai Finnairin toimesta. Joten suoria lentoja löytyy aivan varmasti. Mutta jos haluaa lentää maakunnasta, niin suoraa lentoa ei löydy. Esimerkiksi me tullaan nyt lomalle ja lennetään Amsterdamista Helsinkiin ja sieltä Helsingistä Tampereelle. Mutta tämä vaan jotta vältytään bussikyydiltä.

      Olen maksanut meno-paluulipusta kaikkea mahdollista 140 ja 240 euron välillä. Joten tuo on suurinpiirtein se hintahaarukka. Avainsanana on tottakai se, että matkustaa joustavasti ja varaa riittävän ajoissa. Mitään äkkilähtöjä kun reittilennoille ei löydy :) Nyt on esimerkiksi hyvä aika varata lippuja syyslomalle. Mutta suosittelen että lento varataan vähintään kuukautta ennen.

      En tiedä oliko tästä apua ja en tiedä millaisia hintoja olet löytänyt tai mistäpäin Suomea matkustat. Ja vielä vinkkinä, vaikka Hollannissa on pari muutakin lentokenttää, niin kannattaa aina lentää Schipholille ja mennä sieltä junalla päämäärään. Niihin muihin lentokenttiin kun on melkein mahdotonta löytää Suomesta lentoja.

      Poista
    2. Kiitos paljon, sain kyllä apua vastauksestasi :)

      Poista
    3. Odottelen Helsingissa jatkolentoa Tampereelle ja viihdytan itseani lukemalla blogiasi. Ihanan samankaltaisia ajatuksia. :) Itse asun Saksassa, mutta poikaystavani on Hollannista (jopa niin lahelta kuin Steenbergen), joten oon kiinnostunut millaista arki Hollannissa on suomalaisin silmin. Ehka itsekin sinne joku paiva paadyn asumaan... Hauskaa joulua!

      Poista