tiistai 5. maaliskuuta 2013

Haaste: Viikon menu

Sain Aidan takana -blogin Soilelta haasteen, jonka säännöt on seuraavat...

- kuvaa viikon ajan kaikki tekemäsi ruoka (jos et muista kuvata niin mainitse päivän kohdalla mitä teit)

- jos ruoka on tosi herkku ja haluat jakaa reseptin niin hyvä juttu :-)
- 7 ruokaa siis ja lisäksi vinkki johonkin helppoon jälkkäriin "Viikon vinkki"
- kerro keneltä haasteen sait ja jaa haaste vapaasti ainakin viidelle blogiystävällesi.
- laita postauksen otsikoksi: Haaste: viikon menu

Viikon ruokalista
Olen aiemminkin todennut, että meillä suunnitellaan viikon ruokalista yleensä etukäteen. Helpottaa kun tarvitsee vain kerran viikkoon vaivata päätä, että mitä syötäisiin ja koska pyritään käymään vain kerran viikkoon ruokakaupassa, niin etukäteissuunnittelulla saa myös kauppalistan helposti valmiiksi. 

Sunnuntaina meillä syötiin shoarmaa, eli mausteisia porsaanlihasuikaleita pitaleivän sisällä. Pitan sisään laitetaan myös chili- ja valkosipulikastiketta, salaattia (jäävuorisalaatti, kurkku, tomaatti, paprika) ja juustoraastetta. Shoarmaa myydään täällä valmiissa paketissa niin, että lihasuikaleet on valmiiksi tulisesti maustettu ja ne tarvitsee vain paistaa. 

Shoarma

Salaatti ja kastikkeet

Justinin herkku

Maanantaina tein kukkakaali-bataatticurrya, johon tuli lisäksi tuoretta pinaattia ja cashewpähkinöitä. Täysin vege, koska currytahnan lisäksi pannussa porisi kookosmaitoa, sipulia ja valkosipulia. Tuli hyvää, vaikka meidän makunystyrät kaipailikin vähän jotain lihaa joukkoon. Yritän muistaa postata reseptin myöhemmin :) Loppucurry pakastettiin ja meinaan tehdä siitä huomenna sosekeittoa. Tulee varmasti hyvää!

Currytahna-kookosmaitoliemessä porisemassa sipulit ja bataattikuutiot.

Tuoretta pinaattia sekaan.

Naanleipää maustettuna korianterilla ja valkosipulilla.

Valmis curry!
 Tiistaina syötiin toscanalaista broileripastaa. Oltiin ostettu kokeilumielessä tuollainen paketti, jossa oli valmiina pasta, kastikejauhe, salaatinkastike ja ohjeet. Itse piti lisätä tuoreet raaka-aineet. Tuo paketti oli kuitenkin aika susi, koska maussa ei ollut mitään erikoista ja itse oltaisiin tehty ihan yhtä hyvää ellei parempaa. Lisäksi lisättiin joukkoon tomaattipyrettä ja mausteita, koska maku oli aika pliisu. Mutta ohjeeseen kuuluvat vihreät pavut on mun herkkua ja lisättiin joukkoon vielä tuoretta pinaattia, joten lopputulos oli hyvinkin syötävää. Skipattiin salaatti ja salaatinkastike, koska ei muistettu ostaa salaattipussia ja balsamico-vinegraitte ei mun mielestä toimi jäävuorisalaatin (jota meillä on aina jääkaapissa) kanssa.

Taas on pinaatit kehissä :)

Tätä piti tulla... vihreät pavut taustalla, nam.

Ja tätä me syötiin.
 Keskiviikkona oli jälleen mun kokkausvuoro, koska meen iltaisin kouluun ja tykkään syödä ennen sitä. Mutta koska lähden varttia vaille kuusi kotoa, niin syödään paljon normaalia aikaisemmin (tai syön yksin jos Justin ei ole vielä kotona).  Tein meksikolaista tomaattikeittoa, joka oli tosi hyvää :) Maissi teki tosi kivan lisän! Muuten tein ihan tuon paketin ohjeen mukaan, mutta lisäsin vähän curryketsuppia tuomaan lisää makua ja vähän makeutta. Meillä syödään aika usein keittoja noista puolivalmiista paketeista, johon tarvitsee lisätä 1,5l vettä ja sitten joitain tuoreita raaka-aineita. Ehkä noissa paketeissa on lisäaine tai kaksi liikaa, mutta samalla tavalla on myös valmiissa kasvis- tai lihaliemikuutioissa/jauheissa. Toki teen soppaa itsekin (kasvissosekeiton aina), mutta arkena näillä paketeilla saa hyvää nopeasti :)

Tässäkin paketissa lukee, että oman sopan "pohjaksi" :)

Kevyen sopan lisänä Justin tykkää syödä pitsapaloja tai leipää.

Maissia!
 Torstaina tein jälleen herkkupastaa, eli kylmäsavulohi-purjopastaa. Ohjeen löydät täältä.
 Kuva on harvinaisen epäonnistunut :)

On siellä joukossa lohta ja purjoa..
Perjantaina Justin himoitsi ylikaiken hampurilaisia. Joten niitä meillä syötiin :) Kaupasta ostettiin valmiit jauhelihapihvit, jotka maustettiin ja paistettiin itse. Sämpylän väliin tulee sinappia, (curry)ketsuppia ja majoneesia (Hollannissa ihan must). Lisäksi jäävuorisalaattia, (suola)kurkkua, tomaattia, paprikaa ja paistettua sipulia. Pihvin päälle vielä pala cheddaria. 

Justinin tuplajuustounelma.

Tuossa päällä vielä valkosipulikastiketta...
Lauantaina ja sunnuntaina meillä syötiin nachoja.  Justin teki satsin meksikolaista.. jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, chiliä, kidneypapuja, maissia, tomaattipyrettä, paprikaa, tuoreita tomaatteja, mausteita.. Ruokaa oli enemmän kuin tarpeeksi, jopa kahdelle päivälle. Uuniin menevässä lasivuoassa siis nachosipsit, meksikolainen "mössö" ja juustoraastetta. Lopputulos nautitaan omatekoisen guacamolen ja creme frechen kanssa. Sivuun iso kasa pelkkää jäävuorisalaattia!

Yummy.

Salaatti ja guacamole.

Herkku!
 Pyrin aina säännöllisin väliajoin päivittelemään tänne reseptejä, joita olen leiponut tai tehnyt. Joten nyt ei ole mitään maatamullistavaa jälkkärireseptiä vaan viikon vinkkinä ihanan kevyt ja makoisa aamupala.

Tadaa: purkki maustamatonta maitorahkaa ja päälle iso kasa granaattiomenan siemeniä. Nautitaan kahvikupillisen kera :)  

 

Haasteesta saa ottaa kopin, ken haluaa :)

8 kommenttia:

  1. Rupesipa tekemään mieli intialaista, kun katsoo tuota kookoscurryn kuvaa. :) Tuota lauantain ja sunnuntain meksikolais-nacho-jauheliha-papu-pataa ollaan mekin tehty useasti - tosi hyvä ruoka leffan ääressä naposteluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole kauheasti intialaista harrastettu, mutta tämän perusteella voisi tehdä useamminkin :) Ja tuo meksikolaishässäkkä on ihan ylivoimainen herkku!

      Poista
  2. Hei!
    Mietin, osaisitko auttaa.. Olen tällä hetkellä vaihdossa Hollannissa ja olisi ikävä rahkaa.. Mutten ole sitä onnistunut löytämään kaupasta.. Elikkä minkä nimistä purkkia olisi hyvä ettiä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hollannissa ei ole varsinaisesti samanlaista rahkaa kuin Suomessa, mutta kwark on ihan kelvollinen korvike :)

      Poista
    2. Senja antoikin jo vastauksen, eli kwark nimisen purkin sisältö on rahkaa. Tästä voisi saada varsinaisia taisteluja aikaiseksi, että mikä tuote on "samanlainen" kuin Suomessa.. ;) Suosittelen kokeilemaan itse! Ostan magere kwark (eli rasvatonta rahkaa) Aldista, jonka rakenne on vähän pehmeämpi kuin suomalaisen vastaavan ja maku ehkä aavistuksen happamampi, mutta toimii ainakin meikäläisellä!

      Poista
    3. Asia selvä, kiitos vinkeistä. Täytyypä kattoa, mitä lähi-Albert Heijnistä löytyy :D

      Poista
  3. Kiva kun teit tämän!

    Saudeissa rakastuin shawarmaan, se on vähän erillainen kun tuo hollantilainen versio (siinä on kanaa, ranskiksia(!), suolakurkkua ja valkosipulikastike, käärittynä "rieskaan"). Joka arabimaalla vaikuttaa olevan oma versio, sen sain kokea Egyptissä, kun sain pettyä ihan erillaiseen shawarmaan...

    Myös toi viikonlopun texmex homma näyttää tosi hyvältä, itsekin olen tehnyt vähän saman tyyppistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaste oli hauska, joskin vähän työläs kun en millään meinannut muistaa ottaa kuvia ;D

      Poista