perjantai 10. toukokuuta 2013

"Weekendje weg" - Viikonloppuloma kuvina

Koska Hollanti on pieni maa, on matkustaminen sen sisällä ja ulkopuolella erittäin helppoa. Keskeisen sijainnin vuoksi viikonloppureissujen tekeminen onnistuu helposti myös oman maan rajojen ulkopuolelle. Maksimissaan muutaman tunnin auto- tai junamatkan päässä kun on Saksa, Ranska, Belgia, Luxemburg tai jopa Iso-Britannia. Siinä ajassa kun Tampereelta ajaa Helsinkiin, on meidän sijainnilla jo maan rajojen ulkopuolella. Saksassa olen käynyt sekä junalla että autolla, Ranskassa, Belgiassa ja Luxemburgissa autolla hurauttaen. Lontooseen olen lentänyt, mutta matkan voisi taittaa myös junalla tai laivalla. 

Autolla matkaan ja omat pyörät mukaan!

Maan pienuuden ja sijainnin vuoksi hollantilaiset suosivat paljon "weekendje weg" -viikonloppulomia. Niin maan sisällä kuin sen rajojen ulkopuolellakin. Lisäksi hollantilaiset rakastavat karavaanarielämää ja leirintäalueita on reilusti. Ympäri maata mutta erityisesti Zeelandin alueella on myös runsaasti lomakyliä. Eli siis samanlaisia lomamökkejä/taloja kylki kyljessä ja keskellä päärakennus, josta löytyy jonkinsortin ravintola ja joitain palveluita.

Ulkoapäin tajuttoman tylsä, sisältä ihan mukiinmenevä!

Lomakylä ja parkkipaikka...
 Me vietettiin pitkä viikonloppu perjantaista maanantaihin tällaisessä lomakylässä. Talo oli kahdessa kerroksessa, varustettuna kolmella makuuhuoneella ja asiaankuuluvilla mukavuuksilla. Viikonloppu sujui leppoisasti pyöräillen, kahvia juoden, kutoen, lukien, ympäristöön tutustuen, korttipelejä pelaten, syöden ja juoden. Ihan pätevä miniloma siis!

Rengasrikot on ihan normaaleja matkan aikana ja niihin on myös varauduttu!
 Meidän lomakylä sijaitsi kivenheiton päässä merenrannasta (yhden tien ja dyynin ylitys, alle 1 km siis) paikassa nimeltä Renesse. Lomakylästä Renessen keskustaan oli muutama kilometri. Tehtiin pyöräillen tutustumisretkiä läheisiin pikkukyliin, kuten Haamstede (6km?)  ja Brouwershaven (noin 13 km).

Iltakävely rannalle

Höyryävä rämeikkö :)

Ensin pitää kiivetä dyyniä ylös..

Matkalla tarkistetaan sijainti ja rannan palvelut..

.. sitten mennään dyyniä alas.

Rantaravintola

Rantakahvila

Iltahämärä

Reitit rannikolla on paikoin melko "mäkisiä" vaikka Hollanti muuten onkin tasainen maa.. tuuli tekee pyöräilystä rannikolla erityisen haastavaa!

Liian jyrkkiä mäkiä ei pysty polkemaan alas eikä ylös..

Haamstede ja kalaravintola

Haamsteden linna, joka on tätä nykyä yksityisomistuksessa ja siellä ihan asutaan..

Haamstede

Renesse

Renesse

Renesse

Brouwershaven
Huvisatama, Brouwershaven
Brouwershaven ja terassi

Dyyneillä pyöräily.. ihanaa maisemien kannalta, mutta vastatuuli on hirveää taistelua!

1 kommentti:

  1. "... matkustaminen... ja ulkopuolella on helppoa.." Totta. Tästä meidän ohi johtaa moottoritie, jota kutsutaan leikkimielessä nimellä "Holländerpiste" (hollantilaisrallirata):A 61 Venlosta etelään Reinin vartta + A5 Hockenheimista Baseliin. Asun Venlosta 359 km etelään ja siinähän sitten kurvalillaan jos jonkinlaisten hollantilaismenopelien välissä, takana, edessä tai vieressä, ( rekkojen, henkilöautojen,asuntovaunujen, matkailuvaunujen tai moottoripyörien). Joo ja polkupyörät on tietenkin oltava aina mukana katto- tai perähärvelissä.Tavaraa kulkee pohjoisesta etelään ja päin vastoin, ja aina on jollakin lomaa ja hinku lämpöön etelän aurinkoon tai lumeen ja pakkaseen hiihtämään Alpeille. Merenrantaa, tasamaata ja vettä/sadetta on kotimaassa vaikka toisille jaella, ja saksalaiset sitten tykkäävätkin viettää rantalomia siellä. Nyt minulla on se epäilys, että hollantilaiset lähettävät piruuttaan sateenkin tuota "rallirataansa" pitkin tänne etelään päin, kun tuosta ei näytä loppua tulevan lainkaan.:-)

    VastaaPoista