tiistai 22. tammikuuta 2013

Magic eleven

Jotain uutta :) Sain Six ribbons -blogin Katjelta haasteen, joka vaikuttaa suhteellisen haastavalta mutta yrittänyttä ei laiteta!

 Haasteen säännöt ovat seuraavat:
- Kerro 11 asiaa itsestäsi
- Vastaa haastajan 11 kysymykseen
- Keksi 11 uutta kysymystä
- Haasta 11 bloggaajaa  (joilla on alle 200 lukijaa)
- Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät

11 asiaa minusta:

1. Sain silmälasit suhteellisen nuorena, muistaakseni 10-vuotiaana. En näe kunnolla kauas ja näkö huononee vuosi vuodelta. Tosin tahti on onneksi suhteellisen hidas, oikea silmäni taitaa olla (silmälaseissa) -4.75 ja vasen -4.0. Piilolinssit hankin vasta suhteellisen myöhäisellä iällä, vuonna 2009 eli 22-vuotiaana. En tiedä miksi arastelin niin pitkään piilolinssien hankintaa, nykyään en voisi olla ilman. Piilolinssien kanssa meikkaaminen on helpompaa. Tykkään myös silmälaseistani tällä hetkellä, mutta on kiva saada vaihtelua.



2. En tiedä miksi, mutta kaikki pitempiaikaiset seurustelukumppanini ovat olleet alussa ns. kaukosuhteita. Ensimmäinen poikaystävä asui Helsingissä kun itse asuin Tampereella. Toinen poikaystäväni oli Pietarsaaresta, mutta asui Ylivieskassa. Kolmas oli sitten tämä hollantilainen. Välimatka on siis vain kasvanut ajan myötä ;) Deittailin yhdessä vaiheessa poikia myös Tampereella, mutta jostain syystä niistä ei ikinä tullut mitään.

3. En ole tottunut meikkaamaan kylpyhuoneessa enkä varsinkaan seisten peilin edessä. Meikkaan yleensä aina käsipeilin avulla sängyllä istuen. Jo useamman vuoden ajan, joten tavasta tuntuu olevan mahdoton päästä eroon. Justin valittaa säännöllisesti puuterimurusista lakanoissa.

4. En ole koskaan ollut erityisemmin innostunut urheilusta. Liekö asioilla yhteyttä, mutta en ole myöskään koskaan ollut kovin kilpailuhenkinen tai innostunut tiimissä tekemisestä. Amk-opintojen aikaiset ainaiset ryhmätyöt olivat siis melkoista tuskaa. Tiimityö tuntuu olevan myös kova sana työelämässä, joten en pääse siitä eroon. Pystyn kyllä työskentelemään hyvin tiimissä, mutta tekisin aina mieluummin yksin ja itsenäisesti, jos saisin valita.

5. Haaveilen omasta yrityksestä, mutta sen toimeenpaneminen tuntuu ylivoimaiselta. Lisäksi ideoita on useampia ja liikeidean loppuunhiominen tuntuu ahdistavalta! Silloin joutuisin oikeasti päättämään mitä haluan, haaveilun tasolla kaikki on mahdollista.

6. Rakastan leipomista ja voisin leipoa vaikka joka päivä jotain.. jos vaan joku olisi niitä syömässä! Nyt tunnnen lähinnä syyllisyyttä leipoessani, koska mikään ei ole ikinä terveellistä mutta en myöskään halua heittää ruokaa roskiin. On siis vaan parempi olla leipomatta.

7. Olen melkolailla yksinäinen susi. En ystävysty helposti enkä nopeasti kenenkään kanssa. Ystävyyden syntymiseen tarvitaan se, että joku ihminen tuntuu omalta ja että jutut vaan toimii. Nautin myös siitä, että saan olla rauhassa omissa oloissani. Toisaalta on myös kivaa käydä ulkona leffassa tai syömässä, keilaamassa tai shoppailemassa muutaman ihmisen kanssa. Pidän enemmän parin hengen porukasta kuin suuressa ryhmässä remuamisesta.

8. Oman yrityksen perustamisen lisäksi haaveilen kirjan kirjoittamisesta.

9. Tykkään osasta vaatteistani niin paljon, että tuntuu haaskaukselta käyttää niitä vain kotona ollessa. Kotona hengailen siis rupusissa verkkareissa ja Gina Tricotin topeissa yhdistettynä johonkin pitkähihaiseen. Vaatekaapissa on selkeästi ne paremmat vaatteet, joita voin käyttää sitten kun lähden talosta ulos. Tällä hetkellä monen muun asian lisäksi kotona olemisessa/työttömyydessä harmittaa se, että en oikeastaan pukeudu ollenkaan "normaaleihin" vaatteisiin. Se vaan tuntuu jotenkin haaskaukselta. Miksi käyttää kivoja vaatteita, jos niitä ei näe kukaan ja sitten ne pitää kuitenkin pestä, koska en osaa käyttää samoja vaatteita kahdesti (paitsi farkkuja/hameita). Asiaan kuuluu myös se, että vaihdan yleensä kotiin tullessani verkkarit jalkaan. Ettei ne farkut turhaan kulu :D Aika älytöntä.

10. En rehellisesti sanottuna tiedä, miksi olen hullaantunut kirahveihin tai koska tuo hullaantuminen alkoi. Mitään järkiperäistä selitystä asialle ei ole. Ei ole myöskään mitään järkevää selitystä sille, miksi olen antanut tatuoida jalkaani kirahvin tai miksi kodissamme on jo jokunen määrä erilaisia "kirahviasioita".

11. Haluaisin oppia ratsastamaan, koska haluaisin tehdä rauhallisia metsälenkkejä hevosen kanssa tai ratsastaa meren rannalla. Jostain syystä kehän kiertäminen ei kiinnosta yhtään, vaikka se taitaa kuitenkin olla edellytys kyseisen lajin oppimiselle :)

Katjen kysymykset:

1. Viime vuonna lukemasi kirja? (tai vaihtoehtoisesti suosittele lempikirjaasi)
Luen pääasiassa chick lit -kirjoja. Niitä on hauska lukea, mutta huono puoli on, että ne harvemmin jäävät millään tavalla muistiin tai tekevät sen suurempaa vaikutusta. Kyseisestä lajista tykkääville, voin suositella kirjailijoista esimerkiksi: Sophie Kinsella, Jane Green, Marian Keyes ja Jennifer Weiner. Lukemattomia muitakin tottakai löytyy, mutta ainakin edellämainitut ovat aina hauskoja ja mukaansatempaavia. Tällä hetkellä luen joululahjaksi saamaani E.L. Jamesin Fifty shades of grey -kirjaa, joka on siis sen kuuluisan trilogian ensimmäinen. Voin suositella!

2. Milloin viimeksi nukuit muualla kuin kotona?
Ensimmäinen mieleentuleva vastaus on, että en muista. Ehkä viime toukokuussa, kun nukuttiin Thomasin purjeveneessä. Mutta nyt en kyllä ole ihan varma. Suomessa nukuin viimeksi marraskuussa, mutta silloin se oli vielä koti :) Nyt koti on täällä Hollannissa.

3. Sinulle tärkeä esine?
Kun lähdin au pairiksi Hollantiin sain vanhimman veljeni perheeltä (kummityttöni on perheen ensimmäinen lapsi ja siihen aikaan vielä ainoa) lahjaksi kaulakorun, jossa oli pieni kultainen norsu. Norsut tuovat onnea ja sitä tottakai tarvittiin kun muutin ensimmäistä kertaa ulkomaille. Taisi se myös onnea tuoda, koska sen vuoden tapahtumat kantavat edelleen hedelmää. En ole käyttänyt korua enää pitkään aikaan, mutta se kulkee silti mukana muutosta toiseen.

4. Paras livekonsertti, jossa olet ollut?
Kesällä 2010 olin ensimmäistä kertaa festareilla niin, että yövyin teltassa ja hilluin paikan päällä kaikki 4 päivää. Kyseessä oli Rock Werchter Belgiassa. Sieltä parhaimpana jäi mieleen Pinkin konsertti, mahtava fiilis :) Tosin Pearl Jam festarin päättäjänä oli myös mieleenpainuva ja sitä seurannut ilotulitus.

5. Mstä herkusta et luopuisi?
Suklaa kaikissa muodoissaan on ystävä, josta en voisi ikinä kokonaan luopua. Aika ajoittain voi olla joitain aikoja ilman (mieluummin tietysti ei), mutta kokonaan en voisi luopua.

6. Paras matkustusvinkkisi?
Hah, mahtava kysymys matkailua opiskelleelle. Matkusta aina sellaiseen kohteeseen, josta olet kiinnostunut ja josta itse nautit. Jos se on reppureissaaminen Aasiassa, niin anna palaa, mutta ei tarvitse myöskään tuntea häpeää siitä, että nauttii kunnon hotellista uima-altaineen. Jos viikko Teneriffalla keskitalvella tuo hymyn huulille, niin go for it. Itseäni reppureissaaminen ei houkuttele yhtään, mutta joskus tuntuu, että sen pitäisi olla se ainoa oikea vaihtoehto (muiden mielestä tietysti). Jokainen matkustaa niinkuin itse tykkää. Full stop.

7. Oletko aamu- vai iltaihminen?
Totun melko helposti johonkin rytmiin. Jos herään viikon ajan joka päivä seitsemältä, niin seuraavalla viikolla se ei enää tuota niin suuria vaikeuksia. Silloin myös aamut sujuu. Valoisaan aikaan saan aina enemmän aikaiseksi. Illat tuntuvat lähinnä kuluvan sohvalta käsin. Joten ota tästä nyt sitten selvää.. en ole myöskään mikään iltamyöhään kukkuja :)

8. Arkiruokavinkkisi?
Meillä syödään aina hyvin ja ruoanlaitto kuuluu asiaan, joten en ole varma mitä tällä haetaan. Arkiruokaa = nopeaa ja helppoa?
Yksi meidän nopeimmista ruoista on tuorepasta, yleensä jonkunlaisella juustotäytteellä olevat raviolit. Kaupan kylmäkaapista poimittu pakkaus on sopiva kahdelle hengelle, valmistuu kiehuvassa vedessä 5-6 min. Pastan kiehuessa paistan pekonisuikaleita valkosipuli- ja sipulimurskassa. Vähän jotain mausteita (Italian yrttisekoitus, paprikajauhe, suola ja pippuri) sekaan ja kun pekoni on kypsää, niin joukkoon vielä punainen paprika kuutioina. Tämä "kastike" sekoitetaan pastan joukkoon. Ei kevyin vaihtoehto, mutta maukasta ja nopeaa.

Toinen nopea ja helppo on kurpitsakeitto. Yleensä syksyisin ostetaan muutama kurpitsa, jotka pistetään soseeksi ja pakastimeen. Keittopäivänä otetaan sosepussi aamulla pakastimesta ja annetaan sulaa. Illalla ruoka-aikaan sose lämmitetään kiehuvaksi kattilassa, joukkoon lisätään vettä ja makua saadaan lisäämällä joukkoon laakerinlehti (kannattaa poimia keitosta ennen syömistä), muskottipähkinää, kanaliemijauhetta, suolaa ja pippuria. Keitto viimeistellään ruokakermalla tai ranskankermalla.

9. Paheesi?
Liikaa herkkuja.

10. Milloin olit viimeksi ylpeä itsestäsi?
Kun sain opinnäytetyöstä korkeimman mahdollisen arvosanan ja sen lisäksi vielä stipendin hyvästä menestyksestä opinnoissa. Tottakai tiesin, että arvosanani ovat huippuluokkaa, mutta en ole ikinä kokenut, että ponnistelisin älyttömästi niiden eteen. Olen vain tehnyt sen mitä pitääkin, niin hyvin kuin osaan. Tuntui kuitenkin hyvältä, että sitä arvostettiin :)

11. Mikä olisi kotimaan lisäksi se toinen maa, jossa voisit asua?
Kotimaani on Suomi ja asun tällä hetkellä Hollannissa. Haluaisin kokeilla asumista jossain lämpimässä maassa, Euroopan sisällä ehkä Espanjassa tai Italiassa. Australia houkuttelee tietysti myös...

Uudet kysymykset:
1. Miten päädyit nykyiseen työhösi/opiskelupaikkaasi?
2. Mikä on rohkein asia, jonka olet tehnyt?
3. Mistä haaveilet?
4. Minkälainen on unelmiesi loma?
5. Lempielokuvasi/tv-sarjasi?
6. Jokapäiväinen rutiinisi?
7. Minkälaista ruokaa tarjoaisit vieraillesi?
8. Mitä asiaa häpeät oman kotimaasi kulttuurissa?
9. Asia, jonka haluaisit ostaa, mutta jota et raaski ostaa/ei ole rahaa ostaa?
10. Kerro tarina tatuointisi takaa. Jos sinulla ei ole tatuointia, kerro miksi ei.
11. Mitkä 5 asiaa tulevat mieleesi Hollannista maana?

Haastan:
1. Lindan blogista Onnen tunti
2. Milarcan blogista Meidän Hailuodossa
3. Tarjan blogista Today I
4. Lotan blogista Unagidon
5. Katarinan blogista Lentoemännän vapaapäivä
6. M. Metrossa blogista Maailman metrossa
7. Kupariperhosen blogista One Way of Living
8. S-L:n blogista Oui, je le veux
9. Senja Y:n blogista Puukengät
10. Kristaliinan blogista Puutalobaby
11. Sinut.

5 kommenttia:

  1. Kiitos :) katsotaan saanko vastauksen aikaiseksi,aika paha.

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos mahtavaa! Tähän täytyykin paneutua oikein kunnolla. :)

    VastaaPoista
  3. Kiva että tartuit haasteeseen :)
    Siis meidän pitää mennä yhdessä kiertämään kehää ;)

    Ja arkiruoalla tarkoitin lähinnä, että mitä teillä viikolla syödään, on aina kiva kuulla mitä muut kokkaavaat. Ja joo, ei tarvi edes olla helppoa ja nopeaa aina :)

    VastaaPoista
  4. Hah, minäpä taidan vastata näihin kysymyksiin kunhan ehdin :-)

    VastaaPoista
  5. Hei, eksyin blogiisi sattumalta etsiessäni "ulkosuomalaisten" kirjoituksia ja jäin heti lukemaan lisää. Mielenkiinnolla tutkailen kuulumisia Hollannista ja jään seuraamaan tarinoitasi! :) t:Terhi

    VastaaPoista