keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kiitos kysymästä, ei vieläkään...

Vajaa pari viikkoa sitten juhlittiin Joke-tädin 60v. synttäreitä sukulaisten voimilla ja eilen oltiin syömässä Ludie-tädin ja Ton-sedän luona. Hollannissa kun titteli on aina tärkeä. Tante Joke en Tante Ludie samen met Oom Ton en Oom Leo. Oom Leo on Fransin (eli Justinin isän) veli ja Tante Ludie on Fransin sisko. Enemmän näistä tärkeistä perhesuhteista joskus myöhemmin, samoin kuin vielä tärkeämmistä hollantilaisista synttärijuhlista :) Nyt kuitenkin ihmetyttää yksi asia ylitse muiden.

Huomenna tulee 3 viikkoa täyteen eloa Hollannissa. Sain aika paljon kyselyitä jo ennen muuttoa, että olenko hakenut töitä, olenko kuullut mistään työpaikoista, miltä tulevaisuus näyttää työn saralta. No hain muutamaa paikkaa jo ennen lähtöä, mutta useimmissa ilmoituksissa sanottiin heti kättelyssä, että paikkaa voi hakea vain jos asuu jo Hollannissa.

Jo ensimmäisenä iltana täällä ollessani sain ystävällismielistä kyselyä appivanhemmilta, että mitäs työn suhteen. Onko jotain kiinnostusta tai haluja johonkin suuntaan? Nyt viimeisen kolmen viikon aikana olen katsellut aktiivisesti avoimia työpaikkoja noin joka toinen tai kolmas päivä. Olen myös lähettänyt useampia hakemuksia.

Kaikki kyselivät täsmälleen samaa Joke-tädin synttäreillä pari viikkoa sitten ja eilen illalla päivällisellä keskustelimme täsmälleen samasta asiasta.
Kaikista näistä kyselyistä voisi päätellä, että on jotenkin outoa, että en ole saanut vielä työpaikkaa, olenhan asunut täällä jo 3 viikkoa! No onhan 3 viikkoa jo melkein pienen ihmisen koko elinikä. Not.

Enkä edes tuo tähän keskusteluun sitä faktaa, että Euroopan taloustilanne on tällä hetkellä järjettömän huono, kaikilla yrityksillä menee huonommin kuin muutama vuosi sitten ja yritykset lähinnä yrittävät päästä työntekijöistään eroon sen sijaan, että palkkaisivat uusia.

Tai sitä faktaa, että vastavalmistuneena ilman relevanttia työkokemusta, ensimmäisen oikean työpaikan hankkiminen on hankalaa. Puhumattakaan ulkomaalaisena vieraassa maassa.

Enkä nyt edes ole niin hirveän nirso työpaikan suhteen, en vaan haluaisi mennä istumaan kassalle tai tarjoilijaksi johonkin friet-baariin, sillä olen kuitenkin korkeasti koulutettu ihminen, joka on istunut koulussa viimeiset 16,5 vuotta!

Kyllä se työpaikka kuitenkin jostain vielä löytyy ja lupaan informoida kaikkia sitten kun niin käy. Pitää varmaan lähettää kaikille Hollannin sukulaisille kortti, geboortekaartjen tyyliin ;)

[Ideanahan on siis, että lapsen syntymästä ilmoitetaan kaikille lähettämällä kortti, jossa ilmoitetaan strategiset mitat, onnelliset vanhemmat ja kutsutaan kylään. Suomessa samaa virkaa toimittaa yleensä lähisukulaisille lähetetty tekstiviesti :D]

http://us.123rf.com/400wm/400/400/imagehitevo/imagehitevo1107/imagehitevo110700391/9957746-vrouw-met-bordje-met-de-tekst--39-ik-heb-een-baan-nodig-39.jpg
Kuva
1 kommentti:

  1. Hehee voi apuuva itella taalla sama tilanne, kaikki kyselee samat kysymykset koko ajan viisumista, tyoluvasta ja tyosta. Kylla mina sitten kerron kun jotain tapahtua tuolla asian saralla.
    Kiva blogi sulla muuten. Ulkosuomalaisten blogit kun on lahella sydanta ja tunnut olevan aika samanhenkinen. :)

    VastaaPoista