maanantai 3. joulukuuta 2012

Kiirettä pitää kotiutuessa

Ensimmäiset päivät takaisin Hollannissa on olleet mieletöntä haipakkaa. Tekemistä on riittänyt jokaiselle päivälle niin älyttömästi, että ei ole edes ollut aikaa istua alas läppärin kanssa.

Lento torstaina meni mukavasti, ei ollut ongelmia korvien kanssa tai mitään muutakaan. Ja olin ihan yllättynyt kuinka mukavaa oli pitkästä aikaa lentää Finnairilla. Olin aiemmin päivittänyt Finnairin kanta-asiakassivuilla profiiliini että haluan vähälaktoosisen ruoan. Lennolla erikoisruoka sitten ilmestyi automaattisesti nenän eteen ilman sen kummempia kyselyjä :) Suosittelen siis tekemään saman jos olet Finnairin kanta-asiakasjärjestelmässä mukana ja on preferenssejä esim. ruoan tai istumapaikan suhteen. Itse istun aina mieluiten käytäväpaikalla. Ei tarvitse pyytää ketään nousemaan jos haluaa vessaan, enemmän tilaa istua ja pääsee nopeammin koneesta ulos.

Vaikka tämä on nyt se oma koti, niin silti ei ole vielä ollut niin kotoisa fiilis. Mutta kyllä se sieltä vielä tulee ja sen eteen teen koko ajan kovasti töitä :) Perjantaina tehtiin reissu Ikeaan ja ostettiin lisää kaappeja täydentämään meidän jo makuuhuoneessa olemassaolevaa vaatekaappia. Kallis tikki näin heti alkuun mutta toisaalta nyt ei ainakaan tarvitse elää matkalaukuista ja laatikoista käsin. Kuvia sitten myöhemmin kun saan aikaiseksi postata tästä meidän talosta.

Perjantainen reissu Kringloperiin tuotti myös tulosta, mukaan tarttui jälleen yksi lamppu ja jakkara muutaman pikkutavaran lisäksi. Kringloper on vähän kirpputorityylinen ostospaikka. Ihmiset saa lahjoittaa sinne tavaroita, joita eivät enää käytä ja Kringloper myy niitä eteenpäin pikkurahalla. Myös me lahjoitetaan sinne välillä tavaraa. Ollaan aiemmin löydetty sieltä juurikin lamppuja halvalla hinnalla ja jotain pieniä sisustustavaroita. Itse himoitsen sieltä myös kunnon massiivipuisia huonekaluja, mutta ne on vähän liian vanhanaikaisia Justinin makuun. Väsytystaktiikalla saan sieltä vielä joskus jonkun ihanan arkun tai ruokapöydän ;)

Lauantaina käytiin Rotterdamissa. Ensin käytiin Koekelassa herkuttelemassa ja sieltä suunnattiin Suomen Merimieskirkolle joulumyyjäisiin. Ostin glögiä jouluksi ja yhden ekstratölkin ihanaa vaaleaa glögiä Sinterklaasin viettoa varten. Olisin ostanut myös luumuhilloa mutta oli päässyt jo loppumaan. Taitaa olla luumuhillon keitto vielä edessä, jotta saadaan oikeat tortut pöytään. Tosin kun mummon reseptikin on hyvin perinteinen ja ikivanha, niin ehkä on vaan kohtuullista tehdä hillokin itse :) Kirkon jälkeen käytiin vielä kiinalaisessa veneessä ostoksilla. Laivassa, joka siis kelluu hyvin lähellä Euromastin tornia on samassa hotelli, ravintola sekä supermarket. Kaupan puolelta löytyy kaikenlaisia aasialaiseen keittiöön liittyviä tavaroita sekä ruoka-aineita. Meidän mukaan lähti mm. nuudeleita ja maustekastikkeita.

Sunnuntaina paiskittiin kovasti töitä kotosalla. Rakennettiin se vaatekaappi, siivottiin ja järjesteltiin. Tänään olen jatkanut samaa hommaa sillä aikaa kun Justin oli töissä. Iltapäivällä käytiin vielä keskustassa hakemassa Sinterklaas -lahjat. Ostin Thomasille Hemasta hänen toivomiaan pyyhkeitä sekä suklaakirjaimen. Suklaakirjaimet kuuluu kanssa perinteisesti Sinterklaasin viettoon. Yleensä jokainen saa vähintään yhden, joka on siis oman nimen etukirjain. Itse olen jo aiemmin kutonut Justinille villasukat, jotka annan Sinterklaas lahjaksi. Justinilta saan lahjaksi uuden kalenterin ensi vuodelle, valitsin sen tänään itse kaupasta :D

Suklainen S
Huomenna on tiedossa viranomaisasioiden hoitamista. Gemeentehuis kutsuu rekisteröitymistä varten. Sen jälkeen onkin kiire etsiä sopiva vakuutus itselle. Lisäksi pitää muistaa tehdä muuttoilmoitus Suomeen sekä irtisanoa sieltä vakuutukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti