maanantai 10. joulukuuta 2012

Oma koti, osa: Kylpyhuone

WC:lle luonnollisen jatkon tarjoaa yläkerran kylpyhuone!

Peilissä oleva palkki on lamppu, joka antaa melko luonnollisen valon. Katossa oleva lamppu taas antaa lämpimämmän sävyn. Tuo allas on muistaakseni 100cm leveä ja settiin kuuluu kaksi hanaa. Malliltaan tuo allas on matala ja mun mielestä melko epäkätevä, koska ollessaan noin iso niin sitä ei saa huuhdeltua kerralla (jos ei erikseen ota asiakseen tehdä sitä) ja yleensä aina jommassa kummassa päässä näkyy pölyhiukkasia, karvoja ym. WC:n allaskaappi on samaa sarjaa kuin kylpyhuoneen allaskaappi. Laatat on kuitenkin erilaiset. Siinä missä alakerran laatat on väriltään tummia, niin yläkerrassa ollaan vaaleaan kallellaan. Tykkäänkin yläkerran laatoista enemmän. Allaskaapistot ja vaaleanharmaat laatat on myös ihanasti sävysävyyn yläkerran laminaatin kanssa, joka on myös tuollaista vaaleanharmaata.

Sadesuihku ja tavallinen

Suihkuseinämä

Ovelta viistosti kuvattuna

Suihku on heti kylppärin ovesta vasemmalle. Niin kuin kuvista näkyy niin suihkuun voi vaan kävellä, eikä minkäänlaista suojaa ole. Samaan aikaan ihanaa, että ärsyttävää. Ihanaa siksi, että tilaa on paljon ja ei ainakaan suihkuverho tartu pyllyyn kiinni :) Ärsyttävää siksi, että huolellinenlattian kuivaus jokaisen suihkukerran jälkeen on tarpeen. Lattia viettää aavistuksen verran alaspäin kohti viemäriä, joten periaatteessa veden pitäisi aina kulkeutua takaisin suihkuseinää kohden, mutta aina niitä roiskeita kuitenkin riittää ovelle asti. Rakennusvaiheessa mietittiin lasin laittamista tuon seinämän/tilanjakajan jatkeeksi (eli siis tuosta päältä kattoon asti) mutta toistaiseksi se on jäänyt. Mun mielestä ei se oikeastaan ole edes tarpeen, sillä seinämän toiselle puolelle ei vesi juurikaan roisku. Ehkä suihkusta pitäisi tehdä enemmän koppimainen ja laittaa tuohon eteen ovi, mutta toistaiseksi näin on.

Suihkusyvennyksessä on reilusti tilaa
Seinämän ja pytyn välissä olevassa syvennyksessä on vanha puinen hedelmälaatikko

"Tilanjakajan" toisella puolella
Pytty on samaa mallia kuin alakerrassa, tuommoinen seinästä roikkuva. En ole vissiin vielä tarpeeksi tottunut noihin kun mietin aina, että mitä jos se tippuu alas :D Tuon hedelmälaatikon sisällä on valkoisessa rottinkikorissa kylppärin pesuaineet. Haluaisin ne johonkin kunnon jemmaan, mutta toistaiseksi en ole keksinyt hyvää ratkaisua.

Tuo hylly on Ikeasta ja mun mielestä löytö. Kylppärissä oli aina aikaisemmin kokonaisen seinämän verran tyhjää tilaa (se kylpyammeen paikka) mutta nyt koko tila on jotenkin kodikkaampi, kun siellä sentään on jotain.

Ritualsin kynttilöitä täällä

Korissa hiustenkuivaaja, uusia pesusieniä ja irtopeili

Tuossa valkoisessa laatikossa säilytetään vessapaperia

Kuten kuvista näkyy, niin tykkään tästä valkoisen ja harmaan yhdistelemisestä :)


Pyykkikori
Mun mielestä on ihanaa, että kylpyhuoneessa on oikea ikkuna! Vaikka meilläkin on semmoinen ilmastointisysteemi mikälie (joka pitää laittaa päälle hurisemaan kun menee suihkuun), niin silti on parasta että kylppärinkin saa halutessaan oikeasti tuuletettua. Ikkunasta näkyy kuitenkin suoraan kadulle ja vastapäisen talon asukkaat voisivat halutessaan tirkistellä suihkussa olijaa, niin päätettiin hankkia tuommoinen kalvo ikkunaan. Bambukuvioinen oli nätimpi kuin joku ihan perus. Myös asennus oli helppoa, heti toisella kerralla onnistui ;) Hornbachista ostettu, jos joku tarvitsee samanlaista ratkaisua.

Tyttömäiset laatikonpuoliskot

Rommelladjes  
Ja jotta todellisuus ei unohtuisi :D Vielä pari kuvaa allaskaapin sisäpuolelta. Justinin puolisko on melkein yhtä täynnä tavaraa, joten en ole meidän perheessä ainoa joka joskus innostuu tarjouksista.. kuten näkyy, shampootakin on muutama pullo ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti