sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivä

Suomessa vietetään tänään isänpäivää ja tarkoitus onkin lähteä kyläilemään oman isäni luokse. Luvassa todennäköisesti jotain herkkuruokaa ja muutaman tunnin mukavaa hengailua. Ei siihen sen kummempia tarvita, kunhan ollaan yhdessä. Voi olla jo viimeinen kerta hetkeen kun nähdään iskän kanssa, ellei sitten vielä nähdä ennen kuin lähden, mutta kummasti aika aina rientää ja useimmiten juuri ihmisten tapaaminen jää väliin. Tiedättehän kuinka aina tuttuun törmätessä sanotaan, että ollaan yhteydessä ja mennään kohta kahville. Kummasti se yhteydenotto silti aina jää, vaikka oikeasti haluaisikin nähdä kunnolla kahvikupposen äärellä ja vaihtaa kuulumisia.

Hollannissa isänpäivää vietetään ihan eri aikaan, kesäkuun toisena sunnuntaina. Hassua kuinka äitienpäivä on sama molemmissa maissa, mutta isänpäivä eri. Johtuen varmaan siitä, että tähän on tottunut, niin on kiva että syksyä piristää isänpäivä. Hollannissa tuntuu aina että isänpäivä ja äitienpäivä on aina kauhean lähekkäin toisiaan. Sitäpaitsi miehethän on aina vähän synkempää sakkia, niin niiden juhlapäivään sopii harmaa syksy ;) Ovathan miehet myös valinneet marraskuun Movember-liikkeensä ajankohdaksi.

Koska itsellä ei ole vielä lapsia, niin isänpäivä keskittyy vain omaan isään. Joskus tulevaisuudessa sitten kun on omia lapsia, niin pitääkin muistaa omaa isää, lastensa isää ja lastensa isoisiä :)

Tältä päivältä odotan lisäksi ihanan kissaneidin tapaamista! Isäni ja Pian (hänen avovaimonsa) luona kun on muutaman kuukauden ajan jo asustellut ihana pieni pitkäkarvainen kissaneiti, Mimmi nimeltään.

Mimmi Miu

2 kommenttia:

  1. Moikka! Kurkkailin, että kukas se uusi lukija olikaan, ja todella kiva kun löytyi uusi blogi omalle lukulistalle :)

    Meillä onkin paljon yhteistä aupair-taustan ja hollantilaisen miehen muodossa! (ja molemmat taidetaan olla kissafaneja :D ) En tiedä missasinko nyt ihan kokonaan jotain, mutta mihin päin Hollantia olet muuttamassa? Ja jos kiinnostaisi jutella niin laita ihmeessä sähköpostia tai viestiä vaikka facebookin kautta blogini facebook-sivuille ;)

    VastaaPoista
  2. Moi! Pikaisella vilkaisulla yhteistä tutustumispinta-alaa löytyy kyllä :) Laitoin sulle äsken sähköpostia, joten jatketaan siellä!

    VastaaPoista