keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Lähtövalmistelut, osa: Tavaran hamstraaminen

Kuten ehkä on jo jotenkin tullut ilmi, niin olen aika järjestelmällinen ja tykkään aina olla varautunut kaikkeen ennalta. Monet asiat siis suunnitellaan ja pohdiskellaan ennen varsinaista toteutusta. Tämä kaikkeen mahdolliseen varautuminen näkyy myös näissä lähtövalmisteluissa...

Toki olen jo oppinut, että myös Hollannissa on kohtuullisen hyvät ruokakaupat ja nälkään ei tarvitse kuolla :D Eli ruokaa nyt ei sinänsä tarvitse ottaa mukaan. Ruisleipä olis ihan kiva, mutta toisaalta sitäkin voi aina välillä hakea Suomen Merimieskirkolta Rotterdamista tai sitten pyytää jotakuta kyläilemään tulevaa tuomaan paketin. Harkinnassa on myös, että ostan kentältä lähtöpäivänä paketin leipää mukaan ;)
Jostain syystä tuorehiivaa on ollut mahdotonta löytää mistään kaupasta. Väittävät kyllä, että sitä on jossain myynnissä, mutta ei ole vielä tullut vastaan. Kuivahiivaa on senkin edestä tarjolla.
Viimeksi kun leivoin korvapuusteja, niin myöskään raesokeria ei ollut kaupassa tarjolla! Muistaakseni äitini lähetti jossain vaiheessa paketin, niin pullista saatiin seuraavalla kerralla oikean näköisiä... nyt tosin en tiedä missä se paketti on. Kenties pitäisi ostaa uusi paketti mukaan...
Myöskään ruokasoodaa en ole kaupassa nähnyt, joten sitä lähtee nyt pari purkkia mukaan. Fariinisokerin lähin vastine taitaa olla ruskea bastard suiker, mutta mielestäni sekin on koostumukseltaan hieman erilaista.

Nämä nyt ainakin lähtevät mukaan...

Innostuin kutomisesta vasta elokuun puolessavälissä, joten en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota, että missä Hollannissa myydään villalankoja, puikkoja ym. tarpeellista tavaraa. Pakkohan niitä nyt jossain on olla, mutta ei näin äkkiseltään tule mieleen! Joten olen tähänkin asiaan varautunut... hamstraamalla lankoja! Ihan eri asia sitten, että miten nämä kaikki mahtuvat laukkuuni..

Muutama sukkapari tulossa <3

Jouluun on aikaa enää reilu kuukausi. Ihanaa on, että tänä vuonna Hollantiin jouluun tulevat viettämään kanssamme äitini, pikkuveljeni ja mummoni. Lähtökään ei tunnu niin pahalta kun tietää, että pian näkee taas rakkaat ihmiset. Jouluun kuuluu kuitenkin olennaisesti Fazerin suklaat ja niitä nyt ei ainakaan saa Hollannista! Joten joulumieltä tuomaan ostin muutaman laatikon suklaata.. jos raaskin antaa, niin voi olla, että joku Justinin perheestä saa myös rasian lahjaksi!


Myös Justin on yleensä tottunut saamaan jotain tuliaiseksi. Esimerkiksi Pirkan muromyslit missä maussa tahansa ovat huipputuliainen, koska mysliä samanlaisella koostumuksella ei meinaa löytyä Hollannista. Uskokaa pois, Justin on muutaman paketin testannut. Itse tykkään enemmän perinteisestä kaurapuurosta aamulla, joten niidenkin hiutaleiden etsiminen on vielä edessä sitten kun Hollannissa olen. Jos ei meinaa löytyä oikeanlaisia, niin saa äiti pakata laukkuunsa tuliaiseksi kaurahiutalepaketin ;) Muita hyviä tuliaisia on Dents-ksylitolipastillit, sillä myöskään niitä ei saa Hollannista. Vielä en ole muistanut niitä hamstrata mukaan, mutta jos muutaman rasian ostaisi ennen lähtöä...


Myöskään huippukäteviä tiskirättirullia ei Hollannista löydy! Vaihtoehtoina kaupoissa on joko tavallinen paksu neliön muotoinen tiskirätti tai sitten ohuenohut (ärsyttävä) siivousrättirulla. Mutta Wettex on paras ja mukaan lähtee Suomen reissulta aina vähintään yksi rulla :D

Biojätepusseja taas saa Hollannistakin mutta Justin tyypilliseen hollantilaiseen tapaan valittaa niiden hinnasta :D Helpottaakseni edes hetkellisesti omaa arkeani, niin ostin niitäkin muutaman rullan.

Viimeksi Hollannissa asuessani sain vaivan, joka aina silloin tällöin kiusaa meitä naispuolisia ihmisiä. Nimittäin hiivatulehduksen. Järkytys oli melkoinen, kun tajusin, että vaivaa varten on pakko mennä lääkäriin, jotta saa jonkunlaisen lääkekuurin! Apteekit kun muutenkin toimivat Hollannissa hieman eri tavalla kuin täällä Suomessa. Nyt jälkeenpäin en enää muista kiersisinkö kaikki mahdolliset kemikaliot ja apteekit lääkettä etsiessäni, mutta lopputulos oli kuitenkin, että sain sen perushoidon vasta lääkärin reseptillä. Tähän olen nyt sitten varautunut ostamalla apteekista kertahoidon mukaan. Selviää ainakin ensimmäisestä huoletta.

Tietynlainen epäluuloisuus kun on olemassa asioiden järjestelyä ja hoitamista kohtaan, niin olen myös kauasnäköisesti siirtänyt muutaman asian järjestelyä noin vuodella eteenpäin. Ensimmäinen niistä on piilolinssit, joiden varastoa täydensin tänään. 14 pyörylää per silmä riittää hetkeksi, joten ei ensimmäiseksi tarvitse etsiä optikkoa. Ei myöskään ole mitään hajua, että mitä piilarit maksavat Hollannissa? Tosin, olen myös nähnyt piilareita myynnissä Kruidvat ja Etos -liikkeissä, jotka ovat siis kemppariliikkeitä. Jostain syystä ne kuitenkin epäilyttävät?

Toinen asia, joka on suhteellisen olennainen nuoren naisen elämässä, on ehkäisy. Eli uusin nyt syksyllä e-pillereideni reseptin ja hain nyt viimeisetkin reseptiin kuuluvat pillerit apteekista. Varaston siis pitäisi riittää vuodeksi eteenpäin. Toivon mukaan omalääkäri on löytynyt siihen mennessä ja asian saa hoidettua helposti. Myöskään tämän asian kohdalla en tiedä, miten hollantilaiset naiset sen yleensä hoitavat ja mitä se maksaa Hollannissa?

Olen myös jo oppinut muutaman vuoden aikana, että Hollannista saa ihan samat meikit ja hiusaineet kuin Suomestakin, joten niitä ei tarvitse erikseen mukaan pakata. Lukuunottamatta tietenkin Lumenen meikkipuuteria, joka on siis ollut luottomeikkituotteeni ainakin viimeiset 10 vuotta.. sitä taitaa olla 3 pakettia laatikossa odottamassa mukaan lähtöä! :D Ja kaikille, jotka haluavat tuoda tuliaisena jotain kivaa, vinkki vinkki: käytän sävyä numero 30 Aurinkokaakao!

http://www.lumene.com/sites/default/files/imagecache/product-main-image/products/main-image/Touch-of-Radiance-Matta-Meikkipuuteri.png
Kuva


Voi olla, että ensi viikolla saatte muutaman mielenkiintoisen postauksen tavaroiden hamstraukseen liittyen, kun aloitan operaation nimeltä matkalaukkujen pakkaus...

http://thumbs.dreamstime.com/thumblarge_281/1214071401SK3g37.jpg
Kuva

6 kommenttia:

 1. Samoja juttua mitä itekin hamstrailen Suomesta ;)

  Tuosta tuorehiivasta niin oon löytänyt sitä aika usein Jumbosta, mutten muista ruokakaupoista. En tiedä toisaalta onko sitä muissa Jumboissa kuin tossa mun lähikaupassa. Lisäksi joissain turkkilaisissa leipomoissa tai supermarketeissa olen nähnyt tuorehiivaa.

  Ja tuorehiivasta hiivatulehdukseen :D Mulla on ainakin kolme hiivatulehduslääkettä kaapissa varmuuden vuoksi, mutta just ihan äskettäin kuulin, että niitä saa nykyään täältäkin ilman reseptiä! Jo oli aikakin :D

  VastaaPoista
 2. Meidän lähin supermarket on kanssa Jumbo, mutta tykkään enemmän käydä AH:ssa. Kummastakaan en tosin ole vielä löytänyt tuorehiivaa.. pitää vissiin etsiä silmä kovana taas ens kerralla, erityisesti ne Jumbon hyllyt! En ollut edes ajatellut että noista turkkilaisista kaupoista saisi, kiitos vinkistä! Pitää käydä kysymässä :)

  No todellakin, jo on aikakin! Hiiva kun on mun mielestä ihan turha vaiva mennä lääkäriin. Tiedätkö että myydäänkö noita Kruidvatissa tms. vai pitääkö kuitenkin hakea apteekista?

  VastaaPoista
 3. Moi!

  Ruokasoodaa saa ostettua ihan perus marketista, ainakin Dr. Oetkerilla on sellainen kuin "Backin". Pakkaus on ihan samannäköinen kun kuivahiiva pussit :)

  Hiivatulehduslääkkeistä sen verran, että niitä sai täältä kyllä aikasemmin ihan apteekista mutta jostain syystä muuttivat sitten käytäntöä ja ne sai vain reseptillä. Onneksi palasivat takaisin vanhaan systeemiin, luulenpa että huomasivat että tulee lääkäreille liikaa kuormitusta kun kaikkien pitää siellä asti rampata että saa kuurin.
  Itse olen ihan kruidvatista ostanut, tais olla joku perus gyno daktarin voide. Tarjolla on myös pilleri sekä puikko.

  E-pilleri asiassa en voi auttaa paljon koska itse en niitä käytä, mutta asia luultavasti hoituu ihan omalääkärin kautta. Mun tietääkseni pillerit menee vakuutukseen kyllä, korjatkoon joku jos paremmin tietää.

  Minne päin maata oot muuten muuttamassa? Koitin kurkkia mutten huomannut ainakaan että olisit maininnut kaupungin nimeä :)

  -K

  VastaaPoista
 4. Duh, huomasin juuri että siellähän oli jo aikasempi postaus asuinpaikasta! Sorry :D

  -K

  VastaaPoista
 5. Toistettakoon nyt varmuuden vuoksi ;) Eli siis Etten-Leuriin muutan, joka on Noord-Brabantin alueella.

  Itse en ole ruokasoodaa kaupassa nähnyt, noissa Dr. Oetkerin pusseissa kylläkin esim. leivinjauhetta, kuivahiivaa, vanilliinisokeria yms. Ehkä tutkin ens kerralla hyllyt vielä paremmin! Siis hetikohta kun noi kaksi Pirkan purkkia tyhjenee ;)

  Eiköhän pillerit juu saa omalääkärin kautta ja riippuu varmaan vakuutuksesta, että korvataanko ne vai ei? Pitää selvittää sitten kun on taas ajankohtaista :)

  VastaaPoista
 6. Löysin Hoornista erikoisleivontakaupasta ruokasoodaa, eli jos tulee kamala ruokasoodapula niin laita ihmeessä viestiä ;)

  Perusakryylihalpislankoja saa Zeemanista, lankakauppoja kyllä löytyy myös, ainakin isommista kaupungeista ja netistä voi yrittää löytää, ja netistä saa kanssa tilattua lankoja kotiin. Itse en ole vielä kokeillut, Zeemanin ja paikallisen lankakaupan valikoima on riittänyt :)

  VastaaPoista