perjantai 16. marraskuuta 2012

Lähtövalmistelut, osa: Hammaslääkäri

Tajusin juuri, että vajaan 2 viikon päästä torstaina istun lentokoneessa matkalla Hollantiin. Siis 1 viikko ja 6 päivää eli 13 päivää eli 312 tuntia. Apua! Mihin tää aika oikein menee?!

Tällä hetkellä lähtö tuntuu kovin kaukaiselta. Flunssan jälkitautina sairastan tällä hetkellä korvatulehdusta molemmissa korvissa ja lisäksi poskiontelontulehdusta. Olo ei ole kovin hehkeä ja sairastaminen on pistänyt suunnitelmat vähän uusiksi. Nyt jännitän kaikista eniten sitä, että pääsenkö poistamaan maanantaina 2 viisaudenhammasta.

Jo viime keväänä tilasin ajan hampaiden tarkastukseen ja sain ajan elokuulle. Kävin siellä 10.8. ja hoitaja totesi, että viisaudenhampaat tarvitsee poistaa. Sain ajan hammaslääkärille 26.9., jossa hammaslääkäri totesi saman asian, eli viisaudenhampaat on poistettava mutta ei tehnyt asialle mitään sillä kertaa. Sain ajan 2 viisaudenhampaan poistoon 5.11. ja toisen ajan 19.11., jolloin tarkoitus poistaa toiset kaksi hammasta. Kun kävin hammaslääkärissä 5.11., niin saivat vain yhden hampaan poistettua, koska toinen puoli oli tulehtunut. Sain tulehdukseen antibioottikuurin, joka loppui sunnuntaina.

Hampaanpoistosta lähtien olen nyt ollut enemmän tai vähemmän kipeänä. Tarkoittaen myös sitä, että viimeiset 2 viikkoa töissä on mennyt ihan mönkään, kun olen on-off-paikalla. Pomo ei ole kauheasti tykännyt, mutta toisaalta, eihän sairastamiselle mitään voi ja olen lähdössä pois kuitenkin, joten en joudu sitä kyräilyä enää pitkään seuraamaan. Nyt tauti iski kuitenkin taas takaisin ja tässä sitä ollaan.

Halusin saada viisaudenhampaat poistetuksi Suomessa, jotta olisi yksi riesa vähemmän hoidettavana sitten Hollannissa asuessa. Nyt sitten jännitetään, että paranenko maanantaiksi niin, että 2 viisaudenhammasta saadaan poistettua. Yksi jää nyt kuitenkin suuhun, tällä hetkellä oireeton, mutta kai senkin poistaminen tulee jossain vaiheessa ajankohtaiseksi.

Toisaalta... nyt rupeaa tuntumaan, että ei se viisaudenhampaiden poistaminen Hollannissa varmaan ole sen kamalampaa kuin Suomessakaan. Hammaslääkärit on varmasti ihan yhtä päteviä ja sielläkin saa varmasti niin monta puudutuspiikkiä, ettei tarvitse kärvistellä kivusta. Hollannissa suositellaan aikuisille hammaslääkärikäyntiä joka vuosi 6kk välein, joten hoitoonkin pääsee hieman eri tahdissa kuin täällä meillä. Edellyttäen tietysti, että vakuutus on kunnossa ja täystyöllistetyt hammaslääkärit suostuvat ottamaan potilaakseen. Samanlaista kunnallista systeemiä kun ei Hollannissa ole terveydenhuollossa. Sen takia tai siitä huolimatta, tuntuu, että siellä terveysasiat sujuvat paljon meitä sutjakammin.

Enivei, tämä hammaslääkärihomma on ollut yksi lähtövalmisteluista. Jää nähtäväksi maanantaille, että kuinka tässä lopulta käy. En mitenkään tykkää siitä hampaidenpoistosta (ihan karseeta jos multa kysytään), mutta silti toivon, että sen homman sais nyt pois päiväjärjestyksestä.

tooth pain
Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti