maanantai 19. marraskuuta 2012

Voihan hammas

Olen jälleen yhtä viisaudenhammasta köyhempi. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tällä hetkellä jokaisen neljän viisaudenhampaan pitäisi olla jossain hammasroskiksesssa. (Btw, onkohan hampaat biojätettä?)

Mutta kävipä niin iloisesti, että alhaalla oikealla oleva viisaudenhampaani, joka muuten kasvaa vaakasuoraan eikä ylöspäin niin kuin normaalit hampaat, on edelleen tulehtunut. Lukuisten puudutuspiikkien jälkeen en tuntenut enää kieltäni, huultani tai oikeastaan mitään oikealla kasvonpuoliskolla, mutta sen kyllä kun hammaslääkäri yritti vähän painaa sitä hammasta. Kertoi myös, että työntäessä hammas liikkuu, joka on huono merkki. Kertoo siis siitä, että tulehdus ei ole vain ikenessä hampaan läheisyydessä vaan jossain siellä syvemmällä. Hei tosi kivaa. Varsinkin kun tiedossa oli erittäin vaikea hampaanpoisto muutenkin, niin arvaa suostuinko edes kokeilemaan että jospa se nyt sieltä lähtisi. Hammaslääkärini on onneksi aika ihana ja totesi, että ei itsekään suostuisi. Hän myös totesi, että saattaa olla hyvä vaihtoehto poistaa hammas nukutuksessa tai sitten niin, että tippa suonessa makaan enkä tunne mitään, mutta silti olen näennäisesti hereillä.

Hammaslääkäri lupasi selvitellä, onko mahdollista saada tuollaista leikkauksellista hampaanpoistoa kuluvan viikon aikana missään täällä Tampereella, kun kyseessä on "hätätapaus". Veikkaan, että ei, mutta hän soittaa asiasta huomenna. Pyysin myös, että saisin Hollantiin mukaani kaikki täällä otetut röntgenkuvat sekä suosituksen siitä, että hammas poistettaisiin leikkaamalla niin, että olen taju kankaalla.

Kovin mukavalta ei tämän asian järjesteleminen tunnu, joten saattaa olla, että "unohdan" koko homman vähäksi aikaa muuttoni jälkeen ja palaan asiaan joskus myöhemmin. Tosin jos tuo hammas nyt on jatkuvasti tulehtunut, niin sitä on varmaan aika paha unohtaa. Saa nähdä miten käy. Koska olen aika superjärjestelmällinen ja tarkka ihminen, niin on hyvä taas huomata, että kaikkeen ei pysty itse vaikuttamaan. Vaikka se ärsyttääkin...

Nyt vaan lisää Buranaa naamaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti