lauantai 24. marraskuuta 2012

(Tiedostoista) Luopumisen haikeus

Muutama päivä sitten kirjoitin tännekin To Do -listaa lähtövalmistelujen suhteen ja voin ilokseni todeta, että edistystä tapahtuu.. hitaasti gigatavu kerrallaan mutta kuitenkin!

http://surfpk.com/wp-content/uploads/2010/08/jailbreakme-downloading-files-step6.jpg
Kuva

Tänään olen meinaan toisen isoveljeni suosiollisella avustuksella laittanut uutta konetta lähtökuntoon ja vanhaa konetta luovutuskuntoon. Vanha, mutta uskollisesti palvellut Toshiba nimittäin siirtyy pikkuveljelleni. Tämä taas tarkoittaa sitä, että ei, en saa säilyttää kaikkea tuota ihanaa moskaa (jota kutsutaan tuhansiksi valokuva- ja musiikkitiedostoiksi) vanhalla koneellani just in case I need them. Vaan olen nyt kuluneen vuorokauden ajan yrittänyt käydä kaikkea läpi ja poistaa sieltä turhat. Ts. ne kuvat, joilla en usko kauheasti olevan väliä (kuinka monta kuvaa ihminen tarvitsee omasta naamastaan vuosilta 2008-2012?) ja musiikkitiedostot, joita en ole kuitenkaan kuunnellut kuin vahingossa sitten vuoden 2008. Roskakoriin päätyi aika paljon ja kyllä, muistin myös tyhjentää roskakorin välttyäkseni pikkuveljeni pilkallisilta käkätyksiltä ;)

Nyt näitä säilytettäviä tiedostoja siirtelen 8GB muistitikun avulla. Uudella koneella on nyt reilu 5 gigaa valokuvia. Seuraavaksi siirtyy 6,35 gigaa musiikkia. Vanhat opiskelujutut Hollannin ajalta siirsin kyseisen koulun mainostikulle ja taidan pitää ne siellä. Onhan ne sitten siellä tallessa kun tarvitsen.. (Ja joku kaunis päivä se tikku lakkaa toimimasta ja siinä meni kaikki iki-ihanat Quantitative research luentomateriaalit!) Muut jutut siirtyy vielä tämän illan aikana uudelle koneella. Jyväskylän koulujuttujen kanssa epäröin vielä, pitääkö tikulla vai siirtääkö koneella.

Kokeilin muuten suosituksesta näitä nyt ah-niin-suosittuja pilvipalveluja. Latasin itselleni Skydrive -palvelun ja rupesin siirtelemään sinne tiedostoja. Bittiavaruuden palvelimelta löytyy nyt opinnäytetyöhöni liittyvät tiedostot (parempi pitää varmassa tallessa jos tulee joku ikävä yllätys) ja 2,5 gigaa musiikkia. Sitten meni hermo. Hermo meni siitä syystä, että tiedostojen siirtäminen oli tolkuttoman hidasta (vaikka nettiyhteys on nopea!) ja palvelimelle ei pysty siirtämään tiedostoja kansioittain vaan yksitellen. Nyt siis pitäisi löytää jostain energiaa järjestellä (jollain logiikalla) 2,5 gigaa äänitiedostoja kansioihin. Eh.. saattaa jäädä hetkeksi aikaa. Todennäköisesti vika on käyttäjässä, että en vaan tajua noita upeita mahdollisuuksia ja että, miten sitä pitäisi käyttää. Mutta silti, annan verenpaineen laskeutua hetken ennen kuin jatkan kokeiluja.

On kamalaa huomata kuinka vaikeaa on luopua edes tiedostoista. Koko ajan miettii, mutta entä jos.. jos mä haluaisinkin kuunnella just sitä biisiä? Entä jos mä tarvitsen just sen valokuvan? Mitä jos mulle tulee semmonen duuniprojekti että tarvitsen niitä luentomateriaaleja?
No biisejä saa aina ladattua uusia, ehkä siis selviän. Oma naama taas kulkee mukana, joten en tarvitse 1957 kuvaa vuodelta 2008. Luentomateriaaleista en kyllä luovu, ainakaan vielä.

Sama homma on myös vaatekaappini sisällön kanssa. Niin monia vaatteita, joita en vaan käytä. Tai säästän niitä, koska niitä tarvitaan tiettyihin tilaisuuksiin kerran tai kaksi vuodessa. Kaapista löytyy myös niitä rikkinäisiä vaatteita, jotka on ihania päällä enkä raaski laittaa pois. Kaupasta ei varmana löydy uutta samanlaista? Toisaalta tähän on pakko todeta, että ei usein löydykään.. ainakaan just sillä hetkellä kun sitä tarvitsisi.

Bloggaan muuten uudella ihanalla pinkillä läppärillä nyt. Toimii kuin unelma <3 Suosittelen ;)

TO DO Suomessa
- Saunassa käyminen
- Mustamakkaran syöminen
- Palmikkoneuleen opettelu
- Uuden läppärin laittaminen käyttökuntoon
- Tavaroiden pakkaaminen
(Vaatteet, korut, tärkeät paperit ja todistukset, kosmetiikka, elektroniikka, lääkkeet, mitä muuta???)
- Säästöpossun tyhjentäminen
- Kirpputoripöydän tyhjentäminen
- Hiusvoiteen ostaminen
- Silmälasien sankojen kiristys
- Tapaaminen ystävän kanssa
- Röntgenkuvien hakeminen hammaslääkäriltä
  Kampaajalla käynti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti