tiistai 27. marraskuuta 2012

Sairaan ihana lentäminen

Lapsena en sairastanut korvatulehduksia ja muutenkin olin ihan perusterve lapsi. Ja edelleen perusterve aikuinen, mutta jostain syystä viimeiset pari vuotta olen joka syksy/talvi saanut flunssan jälkitautina poskiontelontulehduksen sekä korvatulehduksen. Siis korvatulehduksen, molempiin korviin, yli 20-vuotiaana? Haloo.. sitä ne lääkäritkin aina ihmettelee. Kun ei kuulemma aikuiset yleensä sairasta korvatulehduksia. Nii-in. Ei ollut oma valinta.

Olen muutaman kerran joutunut lentämään  flunssassa. Seurauksena on aina poikkeuksetta flunssan pahentuminen ellei se siinä vaiheessa ole jo ollut poskiontelon-/korvatulehdus. Paineenvaihtelu koneen laskiessa ja noustessa on normaalistikin ilkeän tuntuista, mutta flunssassa korvakipu nousee potenssiin kolme. Lentämistähän ei muutenkaan suositella puolikuntoisena, mutta harvemmin kukaan peruu reissujaan flunssan takia.

Koska olen tässä nyt viimeiset 3 viikkoa ollut enemmän tai vähemmän puolikuntoinen koko ajan, niin pieni pelko on torstaista lentoa kohtaan. Kysyinkin sairaanhoitajalta terveysasemalla vieraillessani (korvat muuten tällä hetkellä kunnossa, jee!) että miten lentämistä voisi helpottaa.

Sairaanhoitaja suositteli aloittamaan allergialääkityksen (esim. Zyrtec, Histec) sekä käyttämään avaavaa nenäsumutetta. Lisäksi on mahdollista ostaa puuduttavia korvatippoja, jotka (toivottavasti) helpottavat kipua. Orionin valmiste Orodrops on vasta tullut markkinoille ja ilmeisesti kehitetty helpottamaan pienten lasten särkyä korvatulehduksissa. Tuotteen käyttö tosin edellyttää, että korva on "ehjä" eli siis ettei korvakäytävässä tai tärykalvossa ole mitään vaurioita. Allergialääkkeeksi ostin Ratiopharmin rinnakkaisvalmisteen, jossa on vaikuttavana aineena cetirizin. Samaa mönjää siis kuin nuo tunnetuimmatkin kanssasisarensa.

Näillä siis mennään! Toivotaan, että lennosta tulee miellyttävä ja vähemmän korvakipuinen. Jos joku kuulee torstaina Helsinki-Vantaan kentällä naisten vessasta sadattelua, niin se olen sitten minä. Koska yksi ongelma on edelleen havaittavissa.. miten hemmetissä saan laitettua itselleni korvatippoja ennen lentoa kun matkustan yksin? Mennäkkö makaamaan vessan lattialle vai kokeillakko pää kallellaan? Tuloksena on taatusti tippoja jossain muuallakin kuin korvassa :D

Ja muuten, koneessa auttaa samat keinot kuin muutenkin flunssaa sairastaessa. Kannattaa olla jotain lämmintä, johon kääriytyä (koneen ilmastointi.....) ja pitää juoda paljon (lennoilla muutenkin, ei vaan sairaana ollessa) vettä tai jotain lämmintä. Punaviini ei auta, vaikka lämmittääkin sielua ;)

http://static.memrise.com/uploads/mems/344489000120314211504.jpg
Kuva

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Löysin juuri blogisi, ja luin eilen kaikki läpi. Jään seuraamaan, itsekkin monta vuotta ulkomailla asuneena.

  VastaaPoista
 2. Voi että, toivottavasti ei kamalasti flunssa pahene lennon myötä :/

  VastaaPoista
 3. Onneksi nyt on parempi olo kuin alkuviikosta! Toivottavasti tulee mukava lento :)

  VastaaPoista