torstai 15. marraskuuta 2012

Tekniikan ihmelapsen uusi tietokone

Kävin eilen Jyväskylässä esittelemässä opinnäytetyöseminaarissa oman valmiin työni ja huomenna olisi tarkoitus matkata uudelleen Jyväskylään suorittamaan kypsyysnäyte. Sitten 3,5 vuoden opinnot ammattikorkeakoulussa on ohitse ja joulukuun päivänä x, valmistun matkailun restonomiksi.

Jo viime keväänä pohdin uuden läppärin hankkimista ja totesin, että olisi hyvä hankkia uusi viimeistään ennen muuttoa Hollantiin. Tämä nykyinen Toshiba saavuttaa joulukuussa kypsän 4 vuoden iän ja vaikka palvelee edelleen ihan hyvin, niin huomattavaa hitautta on havaittavissa ja olen kypsynyt siihen, kuinka paljon tämän kantaminen ympäriinsä rasittaa olkapäideni lihaksistoa.

Oma koneen käyttöni on hyvin peruskauraa, surffaan netissä, kirjoitan blogia, teen koulujuttuja (word, excel & powerpoint), otan valokuvia ja muokkaan niitä hyvin pienimuotoisesti ennen kuin julkaisen Facebookissa :D Kone on ennenkaikkea yhteydenpitoväline, Skypen ja sähköpostin käytön mahdollistava vehje. Kuuntelen satunnaisesti musiikkia koneelta, mutta en ikinä esimerkiksi pelaa, katso elokuvia tai lataile mitään omalla koneellani. Tekniset vaatimukset eivät siis päätä huimaa.

Halusin kuitenkin pienen koneen, joka on nätin näköinen ja kevyen painoinen. Lähisukulaiset ilmoittivat äitini painostuksen alaisena (:D) että saan koneen valmistujaislahjaksi. Äitini, mummoni, isäni ja Pia sekä veljeni perheineen osallistuivat lahjaan. Potti oli suurempi kuin osasin odottaakaan (KIITOS!) joten loppujen lopuksi sain koneen ostettua kokonaan lahjarahoilla ja omia rahoja käytin vain "lisävarusteluun".

Kuva


Vaikka en ole vielä virallisesti valmistunut, niin lahja on jo täällä! Ostin ihanan pinkin Samsungin Verkkokauppa.comin Pirkkalan myymälästä viime viikolla ja tällä viikolla saapuivat postise tilaamani lisävarusteet. Verkkokauppa.comista tilasin läppäriä suojaamaan pinkin suojataskun ja Koneboksista uuden kuulokemikrofonisetin sekä usb-porttijatkopalan. Huomaatteko kuinka tekninen olen? Melkein on termit hallussa :D

Suojatasku toimii kuin unelma pienen läppärin suojaamisessa jos konetta haluaa kuljettaa esim. käsilaukussa.

Katso nyt kuinka hienot lisävarusteet!

Lisävarusteille oli tarvetta sillä huomasin, että Samsung on niin pieni ja uudenaikainen, etteivät vanhat piuhani edes käy siihen. Ja koska kaikkien laitteiden liittäminen toimii tästä lähin pelkästään usb:n kautta, niin ostin sen jatkopalan, niin ettei mene hermo kun reiät loppuu kesken!

Varsinaista käyttäjälähtöistä tuotetestausta tai kuvausta ette valitettavasti saa, sillä käytän edelleen vanhaa konetta ja odottelen isoveljeäni asentamaan uuteen koneeseen kaikki käyttöä helpottavat ohjelmat.

Mutta on se nätti! <3


Samsung 5 Series 13.3"/AMD A6-4455M/4 GB/500 GB/Windows 7 Home Premium 


Ai niin, lisäbonuksena pakko hehkuttaa tätä: koneen paino 1.47kg! Unelma siis kaikille reissaajille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti