lauantai 13. kesäkuuta 2015

Tunnelmia reissun päältä

Lauantaina herätys aamukolmelta. Puoli kuuden aikaan päästiin lähtemään ja sain tyytyväisenä ajaa ekan pätkän.. Liikenteessä ei ollut juuri ketään ja onneksi kuultiin radiosta ennen lähtöä että alkuperäisellä reittisuunnitelmalla on tie suljettu tietöiden vuoksi. Joten pientä kiertoreittiä ajettiin sujuvasti ylöspäin ja vaan kerran ajoin harhaan. 3km kiepillä selvittiin takaisin oikealle moottoritielle.
Kahden tunnin kuluttua lähdöstä pysähdyttiin ekan kerran ja vaihdettiin kuskia. Sopivasti ennen Saksan rajan ylitystä ja Justin ajoikin koko Saksan pätkän. Onneksi.. Siellä kun ei kaikilla tienpätkillä ole niitä nopeusrajoituksia, niin jengi ajaa just niin lujaa kuin tykkää. Olisin ollut helisemässä. Myös paljon tietöitä joiden ansiosta kaistat on ihan minimaalisen levyisiä ja mutkittelee miten sattuu. Saksan puolella pysähdyttiin kanssa kerran vessatauolle ja syömään lounaseväitä. Huomas taas kuinka mielellään maksaa vessakäynnistä, jos se takaa puhtaan ja siistin vessan.
Hampurin kohdalla seisottiin ruuhkassa pariin otteeseen. Tai ei edes seisottu (onneksi) vaan edettiin etananvauhtia. Justin tosiaan ajoi koko Saksan pätkän, eli pysähdyksineen noin 6 tuntia. Kun päästiin Tanskan puolelle, niin pysähdyttiin taas ja vaihdettiin taas kuskia.
Tai ei edes ihan heti, joten mulle jäi ajettavaksi viimeinen tunnin pätkä. Tanskan puolella tosi hyvät tiet ja rauhallista ajaa.
Saavuttiin tänne Odenseen vähän kolmen jälkeen. Mersun tankki riitti hyvin reiluun 800 km ja käytiin täällä tankkaamassa kun saavuttiin. Noin 88 euroa täydestä tankista, joten kympin verran enemmän kuin Hollannissa.
B&B Odense on siisti ja kodikas majapaikka. Tosin keskustaan on matkaa nelisen kilometriä joten mentiin autolla etsimään ruokapaikkaa. Osa syynsä sillä että täällä on satanut siitä lähtien kun saavuttiin mutta vielä enemmän sen takia että 9h matkan jälkeen on hieman veto poissa. Löydettiin kiva pieni italialainen ja syötiin tosi hyvät pitsat. Huomenna matka jatkuu kohti Ruotsia, Kööpenhaminan kautta tietysti.
Kirjoitusvirheistä ja muotopuoliudesta saa syyttää ihka ensimmäistä kännykkäpostausta 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti