Voitelu pullomargariinilla ja korppujauhot kehiin. |
Porkkanamuffinssit/-piirakka
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl porkkanaraastetta
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4 tl kanelia
200g voita
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää porkkanaraaste.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen sulatetun voin kanssa.
4. Paista 200'c noin 15-20 min.
Tuon alkuperäisen ohjeen tein puolikkaana, mutta silti taikinaa tuli enemmän kuin oli tarkoitus. 6 annoksen lisäksi taikinasta riitti myös neljään reilunkokoiseen muffinssivuokaan. Porkkanaraastetta tuli reilusti, käytännössä puolikkaaseen taikinaan riittää yksi iso porkkana tai 1,5 normaalia. Lisäksi lisäsin omaan taikinaani kardemummaa (nam!) ja korvasin osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla. Tavallisen sokerin sijaan käytin fariinisokeria, koska sitä oli sopivasti pussin pohjalla (odottamassa kuivahtamista..).
Kuivat aineet keskenään. |
Voi sulaksi mikrossa. |
Sokerit ja kananmunat vaahdoksi. |
Pehmeä kakkuvaahto on hyvä. |
Kohoavat vain vähän uunissa. |
Reilusti aineksia :) |
Kuorrutus
100g voita
100g sulatejuustoa, esim. Philadelphia
250g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Vaahdota voi ja sulatejuusto.
2. Lisää sokerit ja vatkaa kuohkeaksi.
Myös kuorrutuksen ohjeen tein puolikkaana, mutta sitä tuli ihan tajuttomasti liikaa. Melkein puolet tais mennä roskiin. Lisäksi sokerin määrä oli mielestäni huima, joten sitäkin vähensin. Makua toin kuorrutukseen lisää raastetulla sitruunankuorella sekä -mehulla. Kuorrutus ei mielestäni muutenkaan ollut erikoisen hyvää, nämä oli tällä kertaa pelkiltään paremman makuisia!
Ylimääräiset muffinssit |
Ihana tuo muottipelti! |
Jauhottaminen kannatti, tulivat nätisti ulos.. |
Heippa Sanna! Olen seuraillut juttujasi jo jonkin aikaa, vaikken ole tullut kommentoineeksi. Näin heti ensimmäisellä kommentillani vinkkaankin sitten, että sinulle olisi blogissani tunnustus! :)
VastaaPoista