torstai 7. helmikuuta 2013

Helppoa ja nopeaa arkiruokaa

Rakastan pastaa. En varmaan söisi mitään muuta kuin pastaa jos saisin valita. Mutta alitajuntaani on iskostunut monipuolisen ruokavalion tärkeys, joten meillä syödään monipuolisesti eri ruokia ja ruoka-aineita. Me tehdään aina perjantaisin ruokaostokset ja tätä monimutkaista prosessia selitin mm. Jouluvalmistelut -postauksessa. Eli ruokaostokset haetaan aina vähintään kahdesta eri kaupasta, mutta myös muut kaupat täydentävät meidän kaappeja tarvittaessa. Esimerkiksi tällä hetkellä Justin on suhteellisen obsessoinut syömään vain yhtä tiettyä leipää yhdestä tietystä kaupasta, joten viikottain tarvitsee tehdä myös erikseen leivänhaku-reissu :D

Suunnittelen yleensä torstaisin tai viimeistään perjantaina seuraavan viikon ruoat etukäteen ja kirjoitan ne ylös kalenteriin. Ruokien perusteella sitten tehdään ostokset ja vältytään siltä "Halusin tehdä xxx, mutta meillä ei olekaan xxx, joten joudun tekemään xxx.. mutta sitten meillä ei ollut siihen tarvittavaa xxx, joten jouduin tyytymään varavaihtoehtoon xxxx". Eikä tule myöskään osteltua mitään ruoka-aineita varmuuden vuoksi, koska tiedetään että ei sitä kuitenkaan ensi viikolla tarvita kun ei se ole menussa. Suunnittelu säästää aika paljon rahaa, aikaa ja vaivaa. En myöskään jaksaisi käydä ruokakaupassa joka toinen päivä miettimässä, että mitäs tänään syötäisiin.

Huonona puolena on tietysti, että improvisaatiolle ei ole niin hirveästi varaa. Ja halutaan yleensä tietää vähintään viikkoa ennen, jos joku haluaa kutsua meidät syömään tai jos joku tulee meille syömään. Osataan sitten varautua. Tottakai aina välillä heitetään ennaltasuunniteltu menu roskakoppaan ja päädytään syömään noutoruokaa, koska kokkaaminen ei kiinnosta, mutta ei onneksi niin kovin usein.

Meillä on aika paljon varastossa tuttuja ruokia, joita tehdään mielellään. Ei siis joka viikko samaa, mikä on huippua. Joskus myös kauppojen tarjoukset, lähinnä lihan suhteen, vaikuttaa siihen että mitä suunnitellaan ruoaksi. Molemmat tykätään ja osataan laittaa ruokaa, joten myös se helpottaa.

Viime sunnuntaina kokeilin lehdestä löydettyä reseptiä ja tästä tuli heti mun uusi suosikki! Seuraavassa pääsee mun kääntäjän taidot testaukseen ;)

Kylmäsavulohipasta purjolla 2-3 hengelle

1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 250g purjoa ohuina renkaina
200g kylmäsavulohta, leikattuna suikaleiksi
200g tagliatelle pastaa
125ml ranskankermaa / ruokakermaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna

1. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa ja paista valkosipuli sekä purjo miedolla lämmöllä 5-6 minuuttia.
2. Keitä sillä välin pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Sekoita kulhossa ranskankerma, raastettu sitruunan kuori sekä sitruunamehu.
4. Valuta pasta ja lisää se paistokasariin valkosipulin ja purjon joukkoon. Lisää joukkoon ranskankermasekoitus ja lohisuikaleet. Oman maun mukaan lohisuikaleita voi paistaa vähän tai jättää sellaisenaan.
5. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa syviltä lautasilta.

Lehden alkuperäinen ohje oli 4:lle hengelle mutta määrät oli muuten samat, vain pastaa oli 350g ja purjoa 300g. Meidän mielestä tuo alkuperäinen ohje, jos tehtynä neljälle, olisi ollut liian paljon pastaa ja liian vähän lohta. Joten tuo kirjoittamani ohje oli aika passeli 2:lle hengelle pääruoaksi ja siitä jäi vielä annos mulle seuraavan päivän lounaaksi.

Mutta oli niin hyvää, että ei tullut edes mieleen ottaa kuvaa! Ei olis ruokabloggariksi...

http://images.smulweb.nl/recepten/1370223/low_res/pasta-zalm-dille.jpg
Kuva


Eet smakelijk!

1 kommentti: