2 viimeisintä työpaikkaani on ollut Keskon alaisuudessa, tarkemmin sanottuna K-Citymarketin kassalla. Ensin olin Jyväskylässä ja nyt kesäkuusta lähtien olen ollut täällä Tampereella. Kesän aikana tein viimeisen amk-harjoitteluni hotellissa (palkattomana tietysti....), joten siihen oheen tein vuoroja kassalla. Nyt elokuun lopusta lähtien, kun harjoittelu loppui, niin olen tehnyt enemmän vuoroja samalla kun olen pakertanut opinnäytetyön kimpussa. Kassalla on ollut ihan jees olla töissä, mukavat työkaverit helpottaa kummasti fiilistä jos asiakkaat on rasittavia. Ei toi kuitenkaan ole sellaista duunia, jota haluaisin loppuelämäni tehdä. Ja tuntuu älyttömältä, että olisin käynyt 3,5 vuotta korkeakoulua sen takia, että istuisin vaan kassan takana. Joten toivottavasti ura lähtee pikkuhiljaa kehittymään parempaan suuntaan. Vaikka nöyränä pitää olla liikenteessä, niin silti haluaisin Hollannissakin jotain muuta duunia kuin kaupan kassana olemista. Tosin jos tili tyhjenee, niin kai sitä on henkensä pitimiksi sitten tienattava rahaa jostain... eli armonaikaa noin 2 kuukautta, apua!
Mutta takaisin asiaan. Eli huomenna on viimeinen työpäiväni Cittarin kassalla. Irtisanomista ei tarvittu, koska ilmoitin jo kesäkuussa sopimusta tehdessäni, että olen vain määräaikainen lokakuun puoleenväliin. Kun sopimus läheni loppuaan ja oppari ei ollut vielä valmis, niin sain tarjouksen vakituisesta toistaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta. En kuitenkaan suostunut, koska tiesin, että valmistun ennen joulua (ja edelleen halusin lähteä Hollantiin). Joten tein jatkosopimuksen 18.11. asti. Nyt tuo viikonloppu on täällä ja sunnuntaina olen vapaalla, joten huomenna on viimeinen päivä. Kuten edellisessä postauksessani totesin, niin nyt on sairastamisen takia mennyt tämä ja edellinen viikko ihan pipariksi töiden puolesta.
Mukavia työkavereita muistaakseni, leivoin töihin viemisiksi amerikkalaistyylisiä cookieseja. Samantyylisillä viemisillä ilahdutin työkavereita myös harjoitteluni viimeisenä päivänä ja Justinia viimeksi kun kävin Hollannissa syyskuussa.
Kookosöljy ja kulhossa yhdistettynä rouhitut pähkinät ja suklaa |
Tällä kertaa muokkasin perinteistä reseptiä käyttämällä voin sijasta Cocovin kylmäpuristettua kookosöljyä. Kuivakaapissa on ollut tuo purkki iät ja ajat odottamassa, että söisin sen, mutta jostain syystä rasva sellaisenaan lusikasta ei kovin houkuttele. Tuo rasva on kuitenkin superterveellistä verrattuna moneen muuhun rasvaan ja tekee ihmeitä iholle ja hiuksille. Näkyvät tulokset edellyttävät kuitenkin säännöllistä käyttöä. Päätin kuitenkin kokeilla miten tuo rasva toimii pikkuleivissä ja voin kertoa, että toimii mainiosti! Tosin tuo mukanaan hentoisen kookoksen maun, joten ei sovi heille, jotka eivät kookoksesta välitä.
Alkuperäinen resepti on bongattu Pastanjauhantaa -blogista. Tässä teille linkki, olkaapa hyvä.
Mutta jos olette laiskoja, niin postaan reseptin tähän omilla muokkauksillani :)
Nestle Toll House Cookies
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
220 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita tai sama määrä kylmäpuristettua kookosöljyä
1,8 dl hienosokeria
1,8 dl fariinisokeria
oman maun mukaan reilusti rouhittuja pekaanipähkinöitä
oman maun mukaan reilusti rouhittua Marabou Daim-suklaata
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
5,4 dl vehnäjauhoja
2 isoa kananmunaa
1) Laita uuni kuumenemaan 190 C:hen.
2) Yhdistä kulhossa jauhot, sooda ja suola.
3) Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljauute/-sokeri yhteen. Vatkaa, kunnes koostumus on kermaisan pehmeä.
4) Lisää munat voi-sokeriseokseen yksi kerrallaan. Vatkaa molempien jälkeen hyvin.
5) Lisää jauho-sooda-suola -seos vähitellen muna-voi-sokeriseokseen ja vatkaa tasaiseksi.
6) Lisää sattumat eli perusversiossa pähkinä- ja suklaapalat.
7) Lusikoi leivinpaperille pieniä, noin ruokalusikallisen vetoisia kekoja.
8) Paista 9-11 minuuttia tai kunnes cookiesit ovat kullanruskeita.
Itse paistoin näitä cookieseja 10 minuuttia ja tulivat reunoista rapsakoiksi. Jäävät kuitenkin keskeltä täydellisen jähmeiksi eli vähän pehmeiksi. Aiemmin olen paistanut 9 minuuttia, mutta silloin keksit on parempi nauttia kotona, koska eivät kestä kuljetusta kovin hyvin vaan murtuvat keskeltä. Mutta myönnän, pehmeät keksit ovat parempia kuin rapsakat :)
Ihanat kököt pellillä. |
Jos koostumus on liian "kuivaa", voi joukkoon vatkata tilkan maitoa. |
Ritilän päälle jäähtymään! |
Valmista satoa.. nam! :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti